Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune
23.10.2019 kl. 08.50

Aalborg klar med 2020 budget

Pengene skal blandt andet bruges på at mindske ledigheden hos nyuddannede, en ny skole og grøn omstilling.

Tirsdag indgik Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten budgetforlig udenom Venstre og Konservative.

– Det er heldigvis lykkedes os at få lavet et godt og anstændigt budget. Vi er en vækstkommune med 2.274 nye borgere alene i år, og det er dejligt, men det skaber også et udgiftspres, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) på vegne af forligspartierne i en pressemeddelelse.

Som mange andre kommuner i landet mærker Aalborg også de demografiske udfordringer, når der kommer flere unge og ældre de kommende år.

– Vi har valgt at prioritere tre nye børnehaver, for vi ser et stigende antal små børn, og så bliver den nye skole på Stigsborg Brygge færdigfinansieret. Det er også vigtigt at påpege, at der tages højde for behovet for pleje og omsorg af de ældre – der bliver også tilført penge til et stigende antal borgere med komplekse behov, siger Thomas Kastrup-Larsen.

LÆS OGSÅ København fordeler 150 millioner kroner til hastende opgaver

Der skal blandt andet bygges en skole, der kan rumme 1.000 elever og en integreret institution med plads til 160 børn.

Aalborg inddragede også borgerne i budgetprocessen. Senest blev der afholdt et borgermøde mandag d. 21. oktober, hvor over 300 borgere mødte op.

– Vi udvikler Aalborg sammen – det har været meget tydeligt i dette års budgetproces, hvor borgerne har været super aktive på vores to borgermøder og på vores sociale medier. Vi har blandt andet valgt at bevare tilbuddet "Aktiv med demens", da vi blev overbevist ud fra borgernes gode saglige argumenter, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen. frov@kl.dk 

 

LÆS OGSÅ Lejre overskred budgettet med 30 millioner kroner sidste år

Fakta

Pengene skal blandt andet bruges på:

Der investeres 97,5 mio. kr. i energibesparende foranstaltninger i kommunens bygninger.

Øget normering i aften- og nattevagt på plejehjem. Der tilføres i alt 6 mio. kr. årigt til at øge normeringen i aften- og nattevagt på kommunens plejehjem.

Der afsættes derfor 5 mio. kr. pr. år til drift og vedligehold af cykelstier.

Der var lagt op til at reducere i daginstitutionernes vikarbudget i sommerferien samt at skære i åbningstiden med en time om ugen. Begge forslag er rullet tilbage. Samtidig er de foreslåede besparelser om at lukke 24 aftenpladser i børnehaven Fuglsang trukket tilbage, ligesom den foreslåede omlægning af 20 natpladser til aftenspladser på Sdr. Skovvej annulleres.

Emneord
Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aalborg klar med 2020 budget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger