Foto: Brøndby Kommune
Foto: Brøndby Kommune
22.10.2019 kl. 10.41

Bredt forlig om Brøndbys budget

Budgettet indeholder blandt andet penge til sport og tidlig indsats for børn.

Det er en samlet kommunalbestyrelse, der har indgået aftale om Brøndby Kommunes budget for 2020-2023.

– Jeg er meget tilfreds med, at et bredt flertal står sammen om det nye budget. Med budgettet tilfører vi på flere områder penge til den tidlige indsats for børnene. Der kommer et tilbud til overvægtige børn, vi giver flere ressourcer til at skolerne kan hjælpe børn med vanskeligheder og så har vi sat en pulje af til tidlige indsatser, som partierne sammen skal udmønte i det nye år, siger borgmester Kent Max Magelund (S) i en pressemeddelelse.

Partierne bag forliget ønsker at forebygge sociale problemer ved at styrke den tidlige indsats for børn. Der er derfor afsat en pulje på i alt 11 millioner kroner over fire år til en styrket indsats. Arbejdet med at planlægge konkrete indsatser går nu i gang, men det står allerede klart, at et særligt vigtigt fokusområde er overvægtige børn.

Der er også tænkt på de skoleelever, der har særlige behov. Der er derfor prioriteret penge til at ansætte en medarbejder på hver af Brøndbys tre skoler, der skal arbejde med netop denne stigende målgruppe af børn.

LÆS OGSÅ København fordeler 150 millioner kroner til hastende opgaver

Også sportsområdet har fået et løft i Brøndby. Der er afsat midler til, at Brøndby i 2021 kan tilslutte sig et samarbejde med Dansk Idrætsforbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger om ”Bevæg dig for livet”. Målet er at få flere til at bevæge sig. Derfor er der også sat penge af til, at man kan fortsætte med at idrætscertificere kommunens daginstitutioner.

Budgetforliget er indgået mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre. frov@kl.dk

 

Fakta

Der bliver blandt andet også givet midler til:

Voksenelevstillinger til SOSU-uddannelserne, praktikvejledning og til praktikstillinger for ufaglærte.

Anlægsbudgettet på 114 mio. kr. skal bl.a. bruges på et nyt plejecenter i Vesterled, et nyt botilbud som erstatning for det nuværende Lionslund.

Brøndby Strand skal udvikles i det kommende år og budgetforliget rummer også midler til den byudvikling, der skal ske i bydelen, hvor fem af de ikoniske højhuse skal rives ned.

Emneord
Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bredt forlig om Brøndbys budget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger