Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.01.0001

Billund topper liste over sure smileys

Arbejdspladserne i Billund Kommune får flest dårlige smileys pr. indbygger, viser ny opgørelse.
tekst Frederik Overby Vinding

Når Arbejdstilsynet kommer på besøg for at tjekke, hvordan det står til på arbejdspladsen, kan man få en grøn, gul eller rød smiley alt efter, hvor gode forhold der er på arbejdspladsen.

Billund er den kommune i Danmark, hvor offentlige og private arbejdspladser har fået flest sure smileys af Arbejdstilsynet i forhold til indbyggertallet.

Det skriver mediet A4 Arbejdsmiljø.

Tallene kommer fra A4s arbejdsmiljøtracker, der dagligt opdateres med de seneste gule og røde smileys, som Arbejdstilsynet har udstedt til landets arbejdspladser. Opgørelsen er lavet i perioden 15. april til 15. oktober, hvor der er givet 69 gule og røde smileys til Billund.

LÆS OGSÅ KL: Galimatias ikke at bruge Covid-erfaringer i beskæftigelsesindsatsen

12 af de 69 gule eller røde smileys i Billund Kommune er givet til arbejdspladser i velfærdsbrancher inden for offentlig administration, undervisning og sundhed.

Billund Kommune har over for A4 Arbejdsmiljø ikke ønsket at kommentere arbejdsmiljøet på de private arbejdspladser i kommunen, men henviser til kommunens personale- og arbejdsmiljøpolitik for at forklare, hvad kommunen gør for at fastholde en høj trivsel på de kommunale arbejdspladser. 

Syddjurs Kommune, Albertslund Kommune og Glostrup Kommune kommer på de efterfølgende pladser efter Billund Kommune på listen over de kommuner, der i det seneste halve år har fået flest sure smileys i forhold til indbyggertallet. frov@kl.dk 

 

LÆS OGSÅ KL undersøger omfanget af sexisme i kommunalbestyrelser

Fakta

Hvad betyder de forskellige smileys?

Grøn smiley viser, at Arbejdstilsynet på et risikobaseret tilsyn ikke har fundet overtrædelser af arbejdsmiljølovgivningen eller kun har fundet formelle overtrædelser, som nu er løst.

Gul smiley viser, at virksomheden har fået et strakspåbud, et påbud med frist eller 'afgørelse uden handlepligt'.

Rød smiley viser, at virksomheden har fået et forbud eller et rådgivningspåbud.

En kronesmiley viser, at virksomheden har et anerkendt arbejdsmiljøcertifikat. Virksomheden har altså gjort en ekstraordinær indsats for at sikre en høj arbejdsmiljøstandard.

Kilde: Arbejdstilsynet.dk

Emneord
Arbejdsmiljø

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Billund topper liste over sure smileys Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger