Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.10.2019 kl. 09.20

Topmøde på vej til Aarhus

Danmark skal være et demensvenligt land og i 2025 være en inspirationskilde for andre lande. Det er målet for Demensalliancen, som 22. oktober sammen med Aarhus Kommune inviterer til topmøde på Aarhus Rådhus om demensindsatsen i Danmark.
tekst Frederik Overby Vinding

Tirsdag den 22. oktober samler Demensalliancen og Aarhus Kommune 15 af landets kommuner for sammen at sætte retningen for fremtidens demensvenlige Danmark.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

180 deltagere fra kommunerne skal på topmødet udvikle nye løsninger, der gør hverdagen bedre og mere demensvenligt for personer med demens og deres familier.

På dagen udkommer Demensalliancens guide til at være en demensvenlig kommune med seks konkrete anbefalinger. Demensalliancen vil efter topmødet viderebringe deltagernes anbefalinger til Regeringen.

LÆS OGSÅ Endnu et udvalg vil ud af kontrakt med omstridt dagligvareleverandør

– Vi er i Aarhus stolte af den indsats, vi yder for mennesker med demens og deres pårørende. Vi ved også, vi kan gøre det endnu bedre og give det voksende antal mennesker med demens endnu bedre hjælp. Derfor glæder vi os til at dele erfaringer med de andre kommuner, og vi håber, at alle landets kommuner vil blive demensvenlige de kommende år, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune i pressemeddelelsen

For at blive demensvenlig by kræver det blandt andet et øget samarbejde med byens organisationer. I Aarhus involverer det blandt andet Aarhus Stift, hvor Folkekirken nu laver demensvenlige gudstjenester og andre tiltag:

– Gennem samarbejdet om demensvenlig by, har vi har oplevet, at vi har mulighed for at gøre en reel forskel for mennesker med demens og deres pårørende i kirken. Det gør vi ved at være opmærksomme på vores måde at være til stede på. At vi giver plads og skaber et rum, hvor man kan føle sig velkommen, siger sognepræst Tina Brixtofte.

I Danmark lever op imod 90.000 mennesker med en demenssygdom og godt 400.000 danskere er i familie med en person med demens. Ældre Sagen, der er en af Demensalliancens partnere ser frem til topmødet.

LÆS OGSÅ Sorø efterbetaler plejeleverandører

– Demens er en alvorlig folkesygdom, som vi må stå sammen om. Vi ser frem at få indspil fra topmødets 180 deltagere og tage deres anbefalinger med til Regeringen og landets øvrige kommuner. Vi må fortsætte og forstærke indsatsen på demensområdet, for at vi bliver et foregangsland for resten af verden. Det har været demensalliancens ambition fra dag ét, siger Bjarne Hastrup, administrerende direktør, Ældre Sagen. frov@kl.dk

Emneord
Ældre, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Topmøde på vej til Aarhus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger