Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.10.2019 kl. 08.51

33 demonstranter tilbageholdt i Lille Vildmose

Politiet har tilbageholdt en række demonstranter, der protesterede over et kommunalt gravearbejde, og en del prøvede at forhindre kommunens arbejde.
tekst Frederik Overby Vinding

Politiet har siden i fredag morgen været til stede i Lille Vildmose, hvor Aalborg Kommune arbejder på et større naturgenopretningsprojekt, som lodsejerne ikke mener, kommunen har ret til at udføre på deres private jord.

Søndag var omkring 200 demonstranter mødt frem, og en del prøvede at forhindre gravearbejdet. Det har medført, at politiet har tilbageholdt 33 af demonstranterne under fredelige omstændigheder.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

– Vi har i udstrakt grad forsøgt os ad dialogens vej, også igen i dag, men det har ikke haft den ønskede effekt. En del personer valgte på et tidspunkt at bryde vores afspærringer og ønskede ikke frivilligt at forlade stedet.

LÆS OGSÅ Tidligere kommunalt ansat dømt for underslæb

– Nogle har så også igen kørt store arbejdsmaskiner ind i det afspærrede område med det formål at blokere for kommunens arbejde, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, Nordjyllands Politi i pressemeddelelsen.

De tre traktorer, der blev brugt i forsøget på at blokere for kommunens arbejde, skulle angiveligt være blevet beslaglagt.

I løbet af søndagen afhørte og løslod politiet de frihedsberøvede personer, men i alt vil fire personer blive sigtet efter straffelovens §119 for at forhindre kommunens arbejde fremgår det af pressemeddelelsen.

– Vi har de betjente derude, som det er nødvendigt at have. Det fortsætter vi med de kommende dage. Og bliver der behov for flere, så har vi også flere at sende derud, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen til Nordjyske. frov@kl.dk

LÆS OGSÅ Tidligere KL-chef idømt betinget fængsel
Emneord
Kriminalitet

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 33 demonstranter tilbageholdt i Lille Vildmose Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger