Mads Duedahl vil være regionsrådsformand. Foto: Lars Horn/Aalborg Kommune
Mads Duedahl vil være regionsrådsformand. Foto: Lars Horn/Aalborg Kommune
11.10.2019 kl. 10.31

Venstre-spids siger stop: Vil være regionsrådsformand

Mads Duedahl (V) går ved næste valg efter at vippe Ulla Astman (S) af pinden.

Efter at have siddet i Aalborg Byråd siden 2010 siger kommunens 35-årige sundhedsrådmand Mads Duedahl (V) nu stop. 

– Jeg har truffet en stor personlig beslutning! I 2021 siger jeg stop i byrådet, og stiller i stedet op til Regionsrådet. Jeg tror fuldt og fast på, at Venstre har en enestående mulighed for at vinde regionen og lave et tiltrængt systemskifte. Og den kamp vil jeg være meget beæret over at kunne stå i spidsen for, skriver han i en opdatering på Facebook fredag.

Ved sidste regionsrådsvalg fik Socialdemokratiet 41,5 procent af stemmerne, mens Venstre fik 24,5 procent. Region Nordjylland har siden etableringen i 2007 været socialdemokratisk ledet. 

Men Mads Duedahl mener, det er på tide med nye kræfter.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

– Jeg har nu haft 10 gode år i Aalborg Byråd, men specielt de seneste seks år som sundhedsrådmand har gjort mig opmærksom på, hvor store udfordringer det nordjyske sundhedsvæsen står overfor. Jeg mener faktisk, at nordjydernes sundhed er så vigtig, at jeg slet ikke kan afholde mig fra at stille op, skriver han.

På Facebook bakkes han op af næstformanden for Venstres folketingsgruppe, tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, der også er valgt i Nordjylland.

– Jeg kender Mads som en fantastisk dygtig politiker med Nordjylland i hjertet. Jeg ønsker ham held og lykke og håber Venstres bagland vil give ham stafetten – det vil være godt for Venstre og det nordjyske sundhedsvæsen, skriver han. mdbr@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre-spids siger stop: Vil være regionsrådsformand Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger