Foto: Fjernevarme Fyn
Foto: Fjernevarme Fyn
11.10.2019 kl. 09.30

Odense vil sælge Fjernvarme Fyn

Odense vil sælge Fjernvarme Fyn. Det er en del af det budgetforlig, som seks ud af otte partier i Odense Byråd indgik torsdag før efterårsferien. Venstre var på forhånd ud af forhandlingerne, men støtter et salg.
tekst Tom Ekeroth

– Vi har besluttet at igangsætte en salgsproces. Inden vi kan tage endelig beslutning om et salg, så skal vi være sikre på, at priserne kan blive holdt i ro for både privatkunder og erhverv. Vi skal være sikre på, at der kan være en god, grøn omstilling, og vi skal være sikre på, at det kan lande trygt hos et forbrugerejet selskab som for eksempel Energi Fyn, så brugerne har en direkte indflydelse på, hvad der sker med deres selskab , siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til TV2/Fyn.

Partierne bag budgetforliget er Radikale Venstre, SF, Alternativet, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Konservative. Venstre er ikke med i forliget. Partiet bakker dog op om salget af Fjernvarme Fyn. Enhedslisten er heller ikke med, da de torsdag meldte ud, at de trak sig fra forhandlingerne.

Fjernvarme Fyn er Danmarks tredjestørste fjernvarmeselskab. Varmeselskabet er primært ejet af Odense Kommune, der er ejer 97 procent. Nordfyns Kommune ejer de sidste 3 procent.

Fjernvarme Fyn ejer de største kraftvarmeværker på Fyn, har knap 300 ansatte og er en af Europas største varmeforsyninger. Virksomheden dækker cirka 97 procent af varmebehovet i Odense.

LÆS OGSÅ København fordeler 150 millioner kroner til hastende opgaver

Venstre med Jane Jegind i spidsen kom ikke til ikke til at deltage i forhandlingerne om Odense Kommunes budget:

– Han ringede og sagde, at Venstre ikke er velkomne til budgetforhandlingerne. Han mener, at vi er for uenige til at det give mening, at vi deltager i forhandlingerne. Det viser en egenrådig borgmester. Det er et udtryk for et flertalsdiktatur, når borgmesteren udelukker et parti fra at få indflydelse, siger Jane Jegind til TV 2/Fyn. tek@kl.dk 

Emneord
Budget, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense vil sælge Fjernvarme Fyn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger