Daniel E. Hansen: Nu kan vi sikre skolernes økonomi Foto: Rudersdal Kommune
Daniel E. Hansen: Nu kan vi sikre skolernes økonomi Foto: Rudersdal Kommune
10.10.2019 kl. 10.00

Rudersdal vil sammenlægge otte skoler til fire

Skolerne nedlægges som selvstændige skoler og sammenlægges hver især til én skole med to matrikler. Konservative og Lokallisten er imod sammenlægningerne.
tekst Tom Ekeroth

Børne- og Skoleudvalget i Rudersdal har indstillet at sammenlægge otte skoler til fire. Indstillingen skal nu behandles af kommunalbestyrelsen den 30. oktober. Bag beslutningen står Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre.  Lokallisten og Konservative stemte imod forslaget.

Børne- og Skoleudvalget indstiller disse skoler sammenlagt:

  • Vangeboskolen og Nærum Skole
  • Dronninggårdskolen og Ny Holte Skole
  • Toftevangskolen og Bistrupskolen
  • Høsterkøb Skole og Sjælsøskolen

Skolerne nedlægges som selvstændige skoler og sammenlægges hver især til én skole med to matrikler, med ét skoledistrikt og én skolebestyrelse med virkning fra 1. august 2020. Udvalget anbefaler, at der på skoler med to matrikler foruden de eksisterende skolebestyrelser og MED-udvalg dannes et sammenlægnings-MED-udvalg og en sammenlægningsskolebestyrelse.

Derudover anbefales det, at kriterier for optagelse af elever på skolerne indskrives i en ny styrelsesvedtægt.

LÆS OGSÅ DF vil bremse større skoledistrikter med lovfinte

Sammenlægningsbestyrelserne skal indstille et nyt navn til den nye skole til Børne- og Skoleudvalgets godkendelse senest i marts 2020.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget Daniel E. Hansen (V):

– Jeg er meget tilfreds med dagens indstilling. Nu kan vi få skabt en robust klassedannelse og sikre skolerne en økonomi, der gør det muligt også i fremtiden at drive god skole. Vi har holdt fast i de lokale skoletilbud på alle matrikler, hvor vi kunne have valgt at lukke skoler. Vi har nu skabt muligheden for at koncentrere os om det væsentlige, nemlig at få skabt en endnu bedre skole i Rudersdal. Jeg glæder mig også til at arbejde videre med Skolestrukturudvalgets andre anbefalinger om ledelse, udskoling, driftsfælleskaber og Masterplan, siger Daniel E. Hansen.

Mange høringssvar

De Konservative og Lokallisten stillede ændringsforslag, som blev nedstemt med to mod fem i udvalget. Konservative og Lokallisten mener, at høringssvarene entydigt peger på, at sammenlægning af otte skoler til fire ikke står mål med de skolemæssige omkostninger ved at gennemføre processen.

LÆS OGSÅ Omstridt skolesammenlægning vedtaget

Forslagene har været sendt i høring i perioden 12. juni til 16. september. I alt er der modtaget høringssvar fra 12 skolebestyrelser, ni MED-udvalg (samarbejdsudvalg) og Handicaprådet. Herudover er der modtaget 174 udtalelser fra forældre, borgere, medarbejdere og interesseorganisationer. tek@kl.dk 

Emneord
Byråd, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rudersdal vil sammenlægge otte skoler til fire Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger