Vinge begyndte som en drøm om en ny bydel Illustration: Henning Larsen Arkitekter
Vinge begyndte som en drøm om en ny bydel Illustration: Henning Larsen Arkitekter
08.10.2019 kl. 11.00

Ingen vil bygge Vinge

Frederikssund Kommune investerer flere penge i det skandaleramte byprojekt Vinge.
tekst Tom Ekeroth

Ingen vil bygge den nye by Vinge i Frederikssund Kommune. Alligevel tror politikerne  fortsat på det skandaleramte byprojekt Vinge, som indtil videre har kostet kommunen næsten 400 mio. kr. Det skriver TV 2 Lorry.

Problemerne er nærmest væltet ned over Vinge, der efter planen skal opføres på en mark uden for Frederikssund.

Det første spadestik blev taget i september 2017, men alvorlig rod i økonomien bag projektet slog et hul i Frederikssund Kommunes kasse. Det fik kommunen til at stemme en spareplan på 100 mio. kr. igennem.

Dernæst kuldsejlede samarbejdet med AP Pension og MT Højgaard, der ellers havde kontrakt på at udvikle og opføre det nye Vinge Centrum. Og ingen investorer har efterfølgende budt på de ledige byggekvadratmetre i byen. Det skriver Finans.

LÆS OGSÅ København fordeler 150 millioner kroner til hastende opgaver

Nu forsøger kommunen så igen at lokke investorer til ved at sende nogle andre byggearealer i udbud:

–Vi har besluttet, at vi nu går uden om Vinge centrum og ser på de grunde, der ligger i kanten af Vinge for at se, om det er mere gangbart, siger borgmester John Schmidt Andersen (V) til TV 2 Lorry.

Frederikssund Kommune har allerede brugt i omegnen af 400 mio. kr. på byprojektet til bl.a. køb af grunde, byggemodning og konsulentbistand. Også selvom der aldrig har været en sikker aftale om udviklingen af Vinge.

Samtidig forventer kommunen at bruge yderligere 80 mio. kr. på Vinge frem til 2022. Ifølge borgmesteren er det nødvendigt at poste flere penge i projektet.

LÆS OGSÅ Lejre overskred budgettet med 30 millioner kroner sidste år

–Selvfølgelig er der nogen, der siger: "Hold op med at bruge flere penge ude i Vinge." Men Vinge er sat i verden og eksisterer, og vi har investeret ret mange penge derude, og de penge skal selvfølgelig tilbage til borgerne i kommunen,« siger John Schmidt Andersen til DR Nyheder.

Lige nu bor der kun cirka 200 indbyggere i Vinge. tek@kl.dk 

Emneord
Bosætning, Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ingen vil bygge Vinge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger