Ældre der udskrives hurtigere fra hospitalet presser også Hillerød Kommunes økonomi Foto: Colourbox
Ældre der udskrives hurtigere fra hospitalet presser også Hillerød Kommunes økonomi Foto: Colourbox
08.10.2019 kl. 09.25

Budgetforlig i Hillerød Kommune

26 ud af byrådets 27 medlemmer bag forlig i Hillerød. Kun Nye Borgerlige står uden for forliget.
tekst Tom Ekeroth

– Vi har lavet et solidt forlig, hvor vi vil koncentrere os om at sikre hverdagen for børn, elever, udsatte og sårbare mennesker med brug for støtte. Vi vil lige såvel udvikle vores kommune, sikre bedre fremkommelighed og bidrage til den grønne omstilling, siger borgmester Kirsten Jensen (S).

Hun pointerer, at presset på den kommunale økonomi er steget de seneste år, blandt andet fordi flere har brug for støtte. Det drejer sig for eksempel om børn, der har brug for specialundervisning, udsatte eller sårbare voksne og ældre med behov for pleje, ældre, der udskrives hurtigere fra hospitalet og beskæftigelsesområdet, for der er flere, der har brug for mere for at komme med på arbejdsmarkedet. Endelig er der store udgifter til vedligeholdelse af bygninger, veje og stier.

– De udgifter, vi ser her, er uafvendelige og veldokumenterede. Derfor budgetterer vi også med et udgiftsbehov på 100 procent – det er ikke udgifter, vi kan ændre. Samtidig er vi en udviklingskommune, der er mange, som flytter hertil, og det er godt for vores kommune. På indtægtssiden indregner vi 80 procent af de forventede indtægter, og vi vil i vores budgetopfølgninger følge meget nøje med i, at denne forudsætning holder, siger Kirsten Jensen.

Budgetforliget er indgået mellem Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. Nye Borgerlige står uden for forliget. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Rådgivning i børnehøjde
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Budgetforlig i Hillerød Kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger