02.10.2019 kl. 15.57

Alle partier bag budget med besparelser for en kvart milliard kroner

Trods massiv sparerunde undgår Ringkøbing-Skjern at lukke skoler, ligesom skatten holdes i ro.

De kommende fire år skal Ringkøbing-Skjern spare 256 millioner kroner.

Det ligger fast efter at et samlet byråd har indgået et budgetforlig for næste år. Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) er det ikke mindst udligningssystemet, der er skyld i det massive hul i kassen.

Alene næste år mister kommunen 80 millioner kroner i udligning.

- Derfor har det bestemt ikke været en nem øvelse. Men jeg er meget stolt af, at hele byrådet står bag budgetforliget. Det har krævet rigtig mange kopper kaffe, sagde han på et pressemøde tirsdag ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

LÆS OGSÅ Borgmester: Mit første budget uden besparelser

Som følge af budgetforliget reduceres den kommunale vækstpulje til 10 millioner kroner årligt. Alle driftsområder skal effektivisere med 0,5 procent årligt, og så skal der spares på administrationen på rådhuset. Det kommer til at betyde afskedigelser, men hvor mange er endnu ukendt.

Ingen skolelukninger

Sikkert er det til gengæld, at der ikke bliver lukket skoler i denne omgang. Der bliver heller ikke sparet på skoleområdet.

Et udvalg skal frem til sommerferien udarbejde en fremtidssikret skolestruktur, der tager højde for det dramatiske fald i børnetallet, som kommunen oplever i disse år. Forslaget kom fra Socialdemokratiet, og det nød opbakning fra de øvrige partier i byrådet. Særligt Kristendemokraterne har været imod skolelukninger, men vil nu afvente udvalgets arbejde.

Til gengæld løftes anbringelsesområdet med fem millioner kroner, ligesom også handicap og psykiatri får tilført 15 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Venstre kræver skattesmækket fjernet fra udligningsreformen

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Alle partier bag budget med besparelser for en kvart milliard kroner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger