Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.11.2019 kl. 09.30

De små børn skal være en dagsorden

Nyt projekt, som kører frem til kommunalvalget i 2021, skal få kommuner og andre nøgleaktører til at blive mere nysgerrige og ambitiøse i den tidlige indsats på 0-6-årsområdet. Kommunerne spiller en nøglerolle.
tekst Tom Ekeroth

"Hvem vil børnene?" hedder projektet som Tænketanken DEA og LEGO Fonden står bag. Projektet vil over de næste to år med topmøder, viden og netværk sætte fokus på de små børns udvikling, så kommuner og andre aktører gør alt, hvad de kan for at være nysgerrige og ambitiøse i udviklingen af endnu bedre dagtilbud, som styrker alle små børns trivsel og udvikling.

Projektet skal gerne bidrage til at gøre de små børn til en dagsorden, som er højt på vælgernes dagsorden ved kommunalvalget i 2021, og som politikerne derfor gerne vil prioritere højt.

Der er udvalgt tre ambassadørkommuner, som med udgangspunkt i den styrkede pædagogiske læreplan og i samarbejde med eksperter vil dykke ned i, hvad der er de gode beslutninger og indsatser for eksempel i forhold til udsatte børn, leg og læring og ledelse. Det er Helsingør, Billund og København, som er udpeget til ambassadørkommuner. 

En tidligere analyse fra tænketanken DEA, som bygger på interview med politikere og centrale embedsmænd i de danske kommuner, konkluderer blandt andet, at tidlig indsats på 0-6-årsområdet er en ung dagsorden uden et stærkt fælles sprog, især hvis der sammenlignes med skoleområdet. Dernæst at der mangler viden til de fagprofessionelle, business cases og forskning, der fortæller om effekterne af forskellige typer indsatser eller investeringer.

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

Endelig efterlyses der konkrete cases, eksempler og forskning, som kan bruges til at forklare omverdenen, hvorfor tidlig indsats er en god ide, men at der er behov for business cases, som kan bruges til at løfte området. tek@kl.dk 

Emneord
Dagtilbud

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: De små børn skal være en dagsorden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger