Nordsjælland mangler idrætsanlæg - det er udligningen der er årsagen, mener DGI-formand Foto: Colourbox
Nordsjælland mangler idrætsanlæg - det er udligningen der er årsagen, mener DGI-formand Foto: Colourbox
27.11.2019 kl. 09.30

DGI-formand kritiserer udligning

Idrætsfaciliteter er skævt fordelt i Danmark med en overvægt af haller og svømmebassiner i Jylland. De nordsjællandske kommuner betaler for meget i udligning, siger DGI Nordsjællands formand, kommunalpolitikeren Per Frost Henriksen (S).
tekst Tom Ekeroth

Formanden for DGI Nordsjælland, Per Frost Henriksen, der er socialdemokratisk medlem af byrådet i Fredensborg, kritiserede i sin tale ved DGI's årsmøde den kommunale udligning, som hvert år sender milliarder af kroner fra øst til vest i Danmark, fordi det går ud over blandt andet de idrætsfaciliteter, som borgerne i Nordsjælland kan benytte sig af. Det skriver Frederiksborg Amts Avis

– Kigger vi ind i de nyeste tal for idrætsfaciliteter, så ser det ikke for godt ud for Nordsjælland. Vi har bundplaceringer i forhold til for eksempel jyske kommuner. Det er da fuldstændig urimeligt, at der typisk er færre end to idrætshaller pr. 10.000 indbyggere i kommunerne omkring København, mens der i en del kommuner i Jylland er mindst fem idrætshaller pr 10.000 indbyggere, sagde Per Frost Henriksen i sin tale.

DGI-formanden mente, at noget tyder på, at der er en sammenhæng med, at mange nordsjællandske  kommuner betaler enormt store summer i udligning til lige netop jyske kommuner.

Per Frost Henriksen citerede ifølge Frederiksborg Amts Avis en politikerkollega:

LÆS OGSÅ Evaluering: Kommunerne er blevet bedre til at tænke strategisk om idræt

– Vi har masser af idrætshaller, de ligger bare i Jylland. Sådan sagde Gentoftes borgmester Hans Toft til en konference i forbindelse med Skole-OL for et par år siden. Selvom borgmesteren havde et skælmsk smil på læben, så er der en stor grad af sandhed i det, sagde han.

Han havde også noget statistik med fra sin egen kommune:

– I statistikken om svømmehaller skriger det til himlen, at vestjyske Lemvig har to svømmehaller pr. 10.000 borgere og nordsjællandske Fredensborg har nul. Der er en skæv fordeling af faciliteter. Det er åbenlyst, og det må vi som idrætsorganisation også tage del i at få gjort bedre. Selvfølgelig sammen med foreninger og kommuner. Der skal en fælles indsats til for at rykke disse absurde forskelle, sagde Per Frost Henriksen. tek@kl.dk 

Emneord
Fritid, Idræt, Udligning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DGI-formand kritiserer udligning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger