Arne Boelt: de ældre bliver ikke svigtet Foto: Hjørring Kommune
Arne Boelt: de ældre bliver ikke svigtet Foto: Hjørring Kommune
27.11.2019 kl. 10.30

Ældre Sagen lægger sag an mod Hjørring Kommune

Ældre Sagen vil gå rettens vej mod Hjørring Kommune i Nordjylland, der ifølge foreningen tvinger svækkede ældre til at flytte fra deres hjem. – Vi leverer så rigeligt, siger borgmester Arne Boelt (S).
tekst Tom Ekeroth

Ældre Sagen lægger sag an mod Hjørring Kommune. Foreningens direktør, Bjarne Hastrup, mener, at kommunen i strid med beboernes lejekontrakter har omdannet plejeboligerne på ældrecentret Havbakken i Tornby til ældreboliger.

– Det er drastisk, at kommunen fjerner det faste personale med henblik på indirekte at presse beboerne fra plejehjemmet til et andet sted. Det er alt for brutalt gjort, og derfor vil vi gerne én gang for alle have fastslået, at kommunen skal overholde landets love, siger Bjarne Hastrup.

I halvandet år har beboere på plejecentret nægtet at flytte. Og de har kæmpet for deres ret til at blive boende under uændrede forhold.

Men 1. november forsvandt det faste personale på Havbakken. Siden da har beboerne måttet nøjes med hjemmehjælp. Der bor stadig cirka ti beboere ved Havbakken, som har nægtet at flytte. Ifølge Bjarne Hastrup har den planlagte omlægning til ældreboliger med hjemmepleje ført til, at beboerne føler, at de presses ud af deres hjem, så de kan få den pleje, de har været vant til.

LÆS OGSÅ Sådan får kommunalt ansatte et langt arbejdsliv

Borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) mener bestemt ikke, at de ældre bliver svigtet. Tværtimod er normeringen blevet væsentlig bedre, påpeger han.

– Nu er der en fast nattevagt til cirka fem beboere. Før var der en nattevagt til 32. Vi kan bare ikke garantere, at det hver evig eneste gang er det samme personale. Så vi leverer så rigeligt det, vi skal. De ældre får den pleje, som de er visiteret til, siger Arne Boelt. tek@kl.dk 

Emneord
Hjemmepleje, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ældre Sagen lægger sag an mod Hjørring Kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger