Sådan forestiller samarbejdspartnerne at den nye bydel med 10.000 arbejdspladser og 1000 boliger kan se ud Illustration: Ballerup Kommune
Sådan forestiller samarbejdspartnerne at den nye bydel med 10.000 arbejdspladser og 1000 boliger kan se ud Illustration: Ballerup Kommune
26.11.2019 kl. 10.00

Ballerup Kommune vil udvikle by med 10.000 nye arbejdspladser

Et bæredygtigt by- og erhvervsområde med op til 1.000 boliger og 10.000 nye arbejdspladser er på tegnebrættet i Kildedal-området i Ballerup Kommune. Ballerup Kommune og PensionDanmark har indgået et partnerskab med henblik på at udvikle bydelen inden for otte-ti år.
tekst Tom Ekeroth

Ballerup Kommune og PensionDanmark har underskrevet en hensigtserklæring om i fællesskab at udvikle et enestående og innovativt by- og erhvervsområde i bydelen Kildedal i Ballerup Kommune.

Området bliver markedsført som KILDEDAL, og det samlede areal kommer til at udgøre 262.000 m2 og indebærer opførelse af 1.000 bæredygtige boliger samt faciliteter, der kan rumme 10.000 arbejdspladser.

– Vi ser store perspektiver i planerne om et samarbejde med Ballerup Kommune. Ambitionerne i projektet flugter godt med PensionDanmarks strategiske fokus på at investere i bæredygtigt og innovativt byggeri og udvikling af bydele. Kildedal kan forene socialt ansvar og målsætninger om at bidrage til innovation og vækst med behovet for at skabe gode afkast til vores medlemmer, siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Det er intentionen, at Kildedal skal have særligt fokus på life science-virksomheder inden for blandt andet MedTech, HealthTech, BioTech, kunstig intelligens mv. Dertil kommer medicinal- og medico-industrien. Et område, hvor Ballerup Kommune allerede er spydspids.

LÆS OGSÅ Nyt koncept: Unge, seniorer, familier og handicappede under samme tag

– Ballerup har i mange år haft en stærk position inden for erhverv, hvor vi har arbejdet målrettet og langsigtet. I et stærkt samarbejde med PensionDanmark om udvikling af KILDEDAL vil vi kunne skabe et område, der vil kunne give yderligere vækst, udvikling og arbejdspladser til gavn for Ballerup Kommune og Hovedstaden – ja til gavn for hele Danmark, siger borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (V).

Højeste standarder inden for bæredygtighed

Kildedal huser allerede i dag en række store internationale virksomheder inden for life science. Det er blandt andre Oticon, Cooper Surgical og Novo Nordisk. Med udviklingen af Kildedal er det samtidig hensigten at etablere et serviceerhverv i innovative rammer med det formål at binde området endnu bedre sammen.

Det er dog ikke kun på erhvervssiden, at Kildedal kommer til at skille sig ud. Boligerne bliver også unikke, da de vil blive bygget efter de allerhøjeste standarder inden for bæredygtighed. Byggeriet forventes at blive bæredygtighedscertificeret efter standarden DGNB-Guld.

Bygningerne vil blandt andet indrettes med ny teknologi med fokus på, at boligerne lever op til de højeste standarder for energieffektivitet samt sikrer et sundt indeklima for både kommende beboere og medarbejdere. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Aalborg Kommune stævnet af byggefirma

Fakta

262.000 m2 by- og erhvervsområde

Op til 10.000 nye arbejdspladser

Op til 1.000 nye boliger

Skal huse en blanding af nye life science- og tech-virksomheder

Emneord
Bosætning, Byggeri

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ballerup Kommune vil udvikle by med 10.000 nye arbejdspladser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger