Årslev er begyndt udviklineg til rekreativ forstad for Odense Kommune Foto: Faaborg-Midtfyn
Årslev er begyndt udviklineg til rekreativ forstad for Odense Kommune Foto: Faaborg-Midtfyn
25.11.2019 kl. 10.30

Kommune investerer 150 mio. i fremtidens forstad

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune har valgt at investere godt 150 millioner kroner i Årslev tæt på Odense. Investeringerne skal skaffe 1.200 nye borgere til området, som man kalder fremtidens forstad.
tekst Tom Ekeroth

Forstaden Årslev ligger 15 kilometer fra centrum af Odense og blot en cykeltur fra vækstområdet i det sydlige Odense med universitet, robotklynger og kommende supersygehus.

Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager (S), glæder sig over den brede politiske vilje til at investere i Årslev:

– Vi har som kommune et mål om at blive 3.000 flere borgere frem mod 2030, og 1.200 af dem skal bo i Årslev. Det gør området til et af vores vigtigste byudviklingsområder, fortæller han.

Over de næste fire år investerer Faaborg-Midtfyn Kommune derfor godt 150 millioner kroner i udviklingen af Årslev. Penge, der blandt andet skal bruges til infrastruktur, en ny daginstitution, udvikling af en ny bymidte og bypark samt forberedelse til etablering af en ny bæredygtig bydel.

LÆS OGSÅ Skole skal rives ned, når flygtninge er væk

Udviklingen af byen tager afsæt i to arkitektforslag fra Vandkunsten samt Holscher Nordberg og STED, der sidste år vandt arkitektkonkurrencerne om at skabe henholdsvis en ny bæredygtig bydel og en samlende bymidte.

Vil tiltrække investorer

Hans Stavnsager er klar med en invitation til foråret til interesserede investorer, og han er ikke bekymret for, at det skal gå som i nogle kommuners kuldsejlede byprojekter:

– Nu vil jeg helst ikke forholde mig til, hvad man specifikt har gjort andre steder. Når vi investerer 150 millioner kroner i udvikling af Årslev over de kommende tre-fire år, er det blandt andet for at tiltrække nye investorer og nye indbyggere til et attraktivt nyt boligområde, vi udvikler på. Et område, hvor bæredygtigt byggeri og fællesskaber er i fokus. Men reelt er størstedelen af investeringerne et løft af byens kvaliteter for alle, der bor i byen.

Man begyndte med at omdanne byens lukkede fabrik til et aktivitetshus, som borgerne virkelig har taget til sig. Det har styrket fællesskabet i byen og skabt et levende mødested:

LÆS OGSÅ Mindre kommuner mest ejendomsvenlige

– Vi foretager så nu nødvendige og ret store investeringer i institutioner, i forbedret infrastruktur og i klimaløsninger på en klog måde, så byens kvaliteter højnes til gavn for alle. Det gælder for eksempel regnvandshåndteringen, der løses med en ny spændende bypark. Vi betragter det derfor også som sikre investeringer. Investeringer i fremtidens attraktive forstad, som vi tror på, vil vækste godt i de kommende år, fortæller borgmester Hans Stavnsager (S). tek@kl.dk 

Emneord
Anlæg, Bosætning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune investerer 150 mio. i fremtidens forstad Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger