Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
25.11.2019 kl. 10.00

Ghettoplan berører 11.000 borgere

I alt 11.000 mennesker vil blive berørt af den såkaldte ghettoplan. Det viser en opgørelse, som Mandag Morgen har lavet i samarbejde med de lokale boligselskaber og kommuner.
tekst Tom Ekeroth

Det er den første kortlægning af, hvor mange mennesker i de 15 såkaldte "hårde ghettoer", der bliver berørt af den omfattende plan. 

Der er tale om både familier, par og enlige, som skal forlade deres hjem.

Derudover skal flere end 5.500 mennesker genhuses midlertidigt, mens deres bolig renoveres.

Boligminister Kaare Dybvad (S) erkender, at planen griber ind i mange menneskers liv. Men han understreger, at selv om mange mennesker skal flytte ud af deres bolig de kommende år, så er der ikke tale om, at 11.000 mennesker skal tvinges fra hus og hjem.

LÆS OGSÅ Luften skal renses i udsatte boligområder

– Det er klart, at der er nogle, som skal flytte fra de blokke, der bliver revet ned. Og jeg forstår godt, at det kan virke indgribende. Men der er en naturlig udskiftning på 8-12 procent om året af beboere, som flytter ud. Mange bor også på en kortidskontrakt. Dem er der heller ikke en udfordring med. Så antallet af dem, som er tvunget til at flytte ud, er noget mindre,siger han til Mandag Morgen

Den nye ghettoliste kommer 1. december, og alt tyder på, at den igen vil udnævne de 15 boligområder som landets hårde ghettoer.

Det drejer sig blandt andet om Mjølnerparken og Tingbjerg i København, Vollsmose i Odense samt Gellerupparken og Bispehaven i Aarhus.

Boligselskaberne står over for en kæmpemæssig opgave med at skulle genhuse tusindvis af deres beboere, fortæller administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger Bent Madsen.

LÆS OGSÅ Ghettopakken kan skabe ny utryghed

–11.000 er ganske mange mennesker og er en meget stor lokal opgave for at få genhusningen til at fungere for den enkelte familie. Men vi har en bunden opgave. Og nu handler det om at gøre det så skånsomt som muligt og med respekt for det enkelte menneske, så folk føler sig mindst muligt utrygge, siger han til Mandag Morgen. tek@kl.dk 

Fakta

•Boligområder, der har stået på ghettolisten fire år i træk, karakteriseres som 'hårde ghettoer'.

•For en hård ghetto skal der inden for seks måneder udarbejdes en udviklingsplan, der beskriver, hvordan andelen af almene familieboliger i området nedbringes til højst 40 procent inden 2030.

•29 boligområder er på den seneste ghettoliste. Den nye ghettoliste offentliggøres den 1. december.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ghettoplan berører 11.000 borgere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger