Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.11.2019 kl. 10.19

Problemer på børn- og ungeområdet får kommune til at bede om hjælp

Problemer med at overholde tidsfrister, manglende kvalitet i sagsbehandlingen og massive budgetoverskridelser. Nordfyns Kommune beder om hjælp fra Socialstyrelsens Task Force.

Problemer med at overholde tidsfrister, manglende kvalitet i sagsbehandlingen, budgetoverskridelser og dårligt arbejdsmiljø og sygemeldinger blandt socialrådgiverne på grund af for mange sager.

Der bliver ikke lagt fingre imellem i den ansøgning, som Nordfyns Kommune har sendt til Socialstyrelsen, hvor kommunen beder om hjælp via et såkaldt Task Force-forløb.

Det skriver TV2 Fyn.

Beslutningen om at søge om hjælp hos Socialstyrelsens Task Force kommer efter en årelang periode med sager om alt fra fejlslagen kommunal behandling – over ulovlige kursusindkøb og brud på tavshedsligten – til manglende registrering af magtanvendelser på kommunens heldagsskole.

LÆS OGSÅ Direktører for hele livet

Og nu beder Nordfyns Kommune altså Socialstyrelsens eksperter om hjælp.

– Jeg synes, at vi sender et stærkt budskab ved at bede om hjælp. Det er stærkt, at man kan se, når man ikke er lykkedes på et område og nu beder om hjælp, siger Anja Lund (V), formand for børn- og ungeudvalget i Nordfyns Kommune til TV2 Fyn.

Kommunen indgik i september en fratrædelsesaftale med børn- og ungedirektør Ejner Jensen. Angiveligt på grund af uenigheder om den fremtidige udvikling af området.

Socialstyrelsens Task Force kan indgå samarbejde med fire kommuner årligt. Midt i december forventes der svar på, om Nordfyns Kommune bliver en af dem. frov@kl.dk

LÆS OGSÅ Nationale test er usikre på elevniveau

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Problemer på børn- og ungeområdet får kommune til at bede om hjælp Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger