Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.11.2019 kl. 09.41

Kommune får millioner til højtuddannede udlændinge

Vesthimmerlands Kommune får tre millioner kroner af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til at tiltrække og fastholde højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft.
tekst Frederik Overby Vinding

Når virksomhederne i Vesthimmerlands Kommune skal finde kvalificeret arbejdskraft, er det ikke altid nogen nem opgave. Og når stillingerne ikke bliver besat, går det både ud over væksten i den enkelte virksomhed og området som helhed.

Det skriver TV2 Nord.

Derfor er Vesthimmerlands Kommune med i spidsen for et projekt, som matcher lokale virksomheder med udenlandske dimittender – blandt andet fra de jyske universiteter.

Udenlandsk arbejdskraft er en oplagt løsning på virksomhedernes udfordringer, mener borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune.

LÆS OGSÅ Massefyringer: Kommune klar med jobcenterhjælp

– Her i Vesthimmerland mangler vi arbejdskraft. Men samtidig kan vi kigge mod Aarhus og Aalborg, hvor der særligt blandt udenlandske dimittender er en flok dygtige højtkvalificerede, der har svært ved at finde job, siger borgmester Per Bach Laursen (V) til TV2 Nord.

Projektet i Vesthimmerlands Kommune hedder Go Vest og er et af fire projekter, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter. Go Vest har fået tilsagn om støtte på 3.031.875 kroner. frov@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune får millioner til højtuddannede udlændinge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger