Foto: Frederiksberg Kommune
Foto: Frederiksberg Kommune
21.11.2019 kl. 09.03

Stribevis af fejl i børnesager på Frederiksberg udløser benhård kritik

Flere eksperter retter nu særdeles hård kritik af Frederiksberg Kommunes forvaltning i børnesager. De bruger udtryk som ”systematisk svigt”, ”grotesk” og en ”kæmpe skandale”.
tekst Frederik Overby Vinding

Fire forskellige lovgivninger er blevet brudt.

Der mangler dokumentation for helt grundlæggende forvaltningsretlige skridt som handleplaner og lovpligtige undersøgelser i cirka to tredjedele af sagerne.

I en rapport om sagsbehandlingen og økonomistyringen på det specialiserede børne- og ungeområde retter revisionshuset BDO en hård kritik af Frederiksberg Kommune.

Det skriver Berlingske, der også har talt med flere eksperter, der alle retter hård kritik af kommunens håndtering af sagerne.

LÆS OGSÅ Direktører for hele livet

En af dem er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, der er rystet over sagen.

– Det her er en kæmpe skandale. Jeg kan ikke komme på noget lignende. Måske har der før kommunalreformen været små kommuner, som ikke har haft styr på sagsbehandling, men jeg kan ikke komme på en sag, hvor det bare tilnærmelsesvis har sejlet på den her måde, siger han til Berlingske.

Hele skandalen er opstået, efter det kom til politikernes kendskab, at familieafdelingen på Frederiksberg Rådhus gennem en længere periode har begået en række fejl i sagsbehandlingen.

Sagen har indtil videre fået den konsekvens, at Frederiksbergs børne- og ungedirektør gennem ti år, Inger Andersen, er blevet fritaget for tjeneste, og en enig magistrat har indledt en afskedigelsessag mod hende. frov@kl.dk

LÆS OGSÅ Mindretal har mistet tilliden til kommunaldirektør – men det har borgmesteren ikke

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stribevis af fejl i børnesager på Frederiksberg udløser benhård kritik Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger