Foto: Finansministeriet
Foto: Finansministeriet
20.11.2019 kl. 09.09

Regeringen lægger opgør med unfair offentlig konkurrence i graven

VLAK-regeringens kamp mod såkaldt offentligt opgavetyveri bliver nu lagt endegyldigt i graven af finansminister Nicolai Wammen (S). Regeringen arbejder dog videre med enkelte delelementer.

Der kommer ingen lovforslag fra regeringen om at begrænse stat, kommuner og regioners muligheder for at udøve erhvervsaktivitet i konkurrence med private virksomheder.

Det slår finansminister Nicolai Wammen (S) fast i et brev til partierne bag den aftale, Socialdemokratiet ellers selv indgik med den tidligere VLAK-regering om etableringen af et nyt klagenævn og skærpede principper for prissætning og kontroludbud.

Det skriver Altinget.

Inden valget nåede den tidligere regering at sende tre lovforslag om emnet i høring, men de er nu definitivt taget af bordet.

LÆS OGSÅ Enigt byråd i Kolding klar med budgettet for næste år

– Der var enighed i aftalekredsen om at sende lovforslagene i høring, men der var også enighed om, at aftalepartierne først ville beslutte, om man ville støtte lovforslagene, efter at høringssvarene var kommet ind. Det lykkedes ikke den tidligere regering at finde flertal for lovforslagene, sagde erhvervsminister Simon Kollerup tirsdag, da han var i samråd om regeringens syn på den tidligere indgåede aftale.

Han gjorde det klart, at regeringen særligt havde lagt vægt på høringssvar fra KL, der ikke kunne støtte op om nogle af lovforslagene. Tværtimod frygtede kommunernes organisation, at de ville føre til store administrative byrder. frov@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen lægger opgør med unfair offentlig konkurrence i graven Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger