Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.11.2019 kl. 07.05

S bakker nu også op om bredbåndspuljen

Der er stadig brug for en pulje, der kan sikre, at borgere og virksomheder i hele landet kan få bredbånd, lyder det fra Socialdemokratiet.

Efter en evaluering af bredbåndspuljen melder Socialdemokratiet nu klart ud: Puljen bør fortsætte.

Fredag fremlagde Energitilsynet evalueringen af puljen, som slog fast, at der stadig er behov for en statslig indsats for at sikre dækning til de steder i landet, hvor det ikke er kommercielt interessant at rulle bredbånd ud.

Og netop evalueringen er afgørende for regeringspartiet.

– Vi har aldrig været imod bredbåndspuljen, men vi har sagt, at vi ville vente på evalueringen, før vi tog stilling til puljens fremtid. Vores fornemste opgave er jo at sikre, at skatteydernes penge bruges så effektivt som muligt, siger Socialdemokratiets teleordfører Kasper Roug.

LÆS OGSÅ KOMBIT har opsagt leverandør af nyt valgsystem

Han har selv prøvet at bo et sted med dårlig dækning – og valgte, også af andre grunde, at flytte til sidst. Men hvor landdistrikterne kan ånde lettet op og glæde sig til, at der – såfremt regeringen kan finde et flertal – fortsat vil være penge til bedre forbindelser, skal puljen ikke gå til forbedringer af de huller i dækningen, der er i landets større byer.

– Jeg går ud fra, at de private kommer på banen i byerne, hvor det trods alt handler om at bevæge sig 10 meter. I landdistrikterne kan der være 10 km til en acceptabel dækning, siger Kasper Roug.

Mens Energistyrelsen anbefaler, at bredbåndspuljen også fremover kommer til at fordele 100 millioner kroner årligt, vil han dog ikke på nuværende tidspunkt lægge sig fast på et beløb. Venstre ser gerne, at puljen vokser til 150 millioner kroner.

– Det må vi forhandle om. Jeg skal forestille mig lidt af hvert, siger Kasper Roug.

LÆS OGSÅ Lolland: Ny udligning hjælper os ikke nok

Forhandlingerne skal være afsluttet inden jul, så puljen kan fortsætte efter nytår. Det lader dog ikke til at blive nogen udfordring at finde et flertal, for tidligere har både Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti sagt, at de går ind for at fortsætte puljen. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S bakker nu også op om bredbåndspuljen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger