Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.11.2019 kl. 08.56

Højesteret slår fast: Ulovligt da kommune trak sygemeldt i løn

Højesteret slår fast, at det var ulovligt, da Vordingborg Kommune trak en sygemeldt i løn, fordi et sygedagpengeskema ikke var udfyldt korrekt.

Det var ulovligt, da Vordingborg Kommune trak den sygemeldte socialpædagog Karin Borup Aagaard i løn, fordi hun ikke havde udfyldt et sygedagpengeskema korrekt, fastslår Højesteret i en principiel dom.

Det skriver netmediet A4 Arbejdsliv.

Sagen handler om, at Vordingborg Kommune i efteråret 2015 trak en af sine egne ansatte i løn, fordi hun ikke havde udfyldt et sygedagpengeskema i sin e-boks korrekt og rettidigt.

Men nu har først byretten, derefter landsretten og senest Højesteret slået fast, at det var ulovligt at trække Karin Borup Aagaard i løn. Kommunen har derfor måtte tilbagebetale hende omkring 25.000 kroner.

LÆS OGSÅ Borgmester til regeringen: Vi har brug for et påbud – ikke en anbefaling

– Kommunernes Landsforening har oplyst, at de på baggrund af dommen vil opdatere deres vejledning til kommunerne, så den tager højde for Højesteretsdommen. Vordingborg Kommune vil fortsat følge KL’s vejledning, skriver Randi Jakobsen, personalechef i Vordingborg Kommune i en mail til A4 Arbejdsliv. frov@kl.dk

Emneord
Sundhed, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Højesteret slår fast: Ulovligt da kommune trak sygemeldt i løn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger