Anne Schødts. Foto Vejle Kommune
Anne Schødts. Foto Vejle Kommune
15.11.2019 kl. 12.00

Forfatter og filosof bliver innovationschef i Vejle

Vejle Kommune har ansat Anne Schødts som ny innovationschef og chef for Spinderihallerne. Hun har fokus på velfærdsudvikling og offentlige-private partnerskaber omkring design og innovation.

Anne Schødts kommer fra et job som chefkonsulent hos Genitor Konsulenthus og har tidligere arbejdet som design- og innovationskonsulent og senest som udviklingschef i Kolding Kommune. Hun har også en fortid som ledelseskonsulent i Energinet.dk

Anne Schødts har en baggrund som kandidat i erhvervsøkonomi og filosofi fra Copenhagen Business School og har siden videreuddannet sig inden for blandt andet design, innovation og velfærdsteknologi.

Hun er også forfatter til bogen: "Kærlig hilsen fru Hansen – den offentlige sektor tilbage til virkeligheden", som blandt andet er en guide til at udvikle den offentlige sektor med design som proces og metode.

Vejles nye innovationschef er en efterspurgt oplægsholder og debattør.

LÆS OGSÅ KL samler klimaindsats i nyt kontor

– Vi får med Anne Schødts en yderst kompetent og stærk chef for dette meget vigtige område. Hun kommer med erfaring fra både det kommunale og fra den private sektor og har stor erfaring inden for innovation og samskabelse, siger kommunaldirektør Niels Ågesen

– Hun vil derfor både kunne videreudvikle Spinderihallerne i respekt for vores DNA og samtidig sætte en retning for et stærkt samspil mellem den kommunale organisation og erhvervslivet om at løse fremtidens udfordringer.

Ægte samaskabelse

Spinderihallerne i Vejle er et udviklings- og innovationsmiljø, hvor kreative mikrovirksomheder, etablerede virksomheder, viden- og kulturinstitutioner samt det offentlige mødes og skaber vækst og forretningsudvikling gennem netværk, samarbejde og brug af fælles kompetencer.

LÆS OGSÅ Virksomhederne tilfredse med jobcentrene under coronakrisen

– Vejles stærke fokus på de kreative erhverv og Spinderihallernes som smeltedigel for ægte samskabelse er fuldstændig i tråd med det, jeg tror på er ingredienserne i at skabe bæredygtig innovation og udvikling af vores samfund, siger Anne Schødts.

– Vi skal blive bedre til at se en kommune som et samfund med mange ligestillede aktører. Vi skal bruge hinanden meget mere på kryds og tværs af det offentlige og private, erhvervslivet og civilsamfundet, og vi skal bruge den skaberkraft, der er i de mange lokale ildsjæle, understreger den nye innovationschef.

Anne Schødts, der er 43 år, bor i Kolding med sine to børn.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forfatter og filosof bliver innovationschef i Vejle Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger