Kommunaldirektør Thomas Boe og direktionen har handlet hurtigt, for at opnå størst mulig effekt og kommer usikkerheden blandt medarbejderne til livs. Foto Kolding Kommune
Kommunaldirektør Thomas Boe og direktionen har handlet hurtigt, for at opnå størst mulig effekt og kommer usikkerheden blandt medarbejderne til livs. Foto Kolding Kommune
14.11.2019 kl. 11.30

Budgetchok: Kolding nedlægger 141 stillinger

Kolding Kommune begynder allerede nu at effektuere budget med store servicebesparelser. 141 stillinger bliver nedlagt.

Det er knap to uger siden, at et flertal i byrådet vedtog et budget, der indeholdt store servicebesparelser. I alt skal de findes 85 millioner kroner allerede næste år. Men allerede nu har man varslet, at der bliver nedlagt 141 stillinger, som fordeler sig mellem medarbejdere, der er varslet fyret og ledige stillinger, som ikke bliver genbesat.

Hovedparten er fuldtidsstillinger, men tallet dækker også over for eksempel ungarbejdere, der arbejder ganske få timer, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

De kommende to-tre uger er der såkaldt partshøring, så der er endnu ikke tale om endelige afgørelser. Desuden skal forældrebestyrelserne forholde sig til, om de ved hjælp af egenbetaling vil fortsætte med at have køkkenhjælp i institutionerne.

Størst effekt

Kolding Kommune har valgt at handle hurtigt, fordi det så får større effekt for næste års budget.

LÆS OGSÅ Den store antiautoritære revolution har ramt politikerne
FOR ABONNENTER

– Vi har arbejdet hurtigt efter byrådsbeslutningen. Dels for at sikre, at budget 2020 holder, og dels for at skabe tryghed for de medarbejdere, der er tilbage, forklarer kommunaldirektør Thomas Boe til avisen JydskeVestkysten.

De varslede afskedigelser og nedlæggelser af stillinger fordeler sig på følgende måde:

Centralforvaltningen: 10, by- og udviklingsforvaltningen: 22, børn-, uddannelse- og arbejdsmarked: 45, senior-, sundhed- og fritid: 20 og socialforvaltningen: 44.

I 2023 skal kommunens besparelser være bragt op på 170 millioner kroner på kommunens cirka fire milliarder kroner store servicebudget. tkn@kldk 

LÆS OGSÅ Hørsholm fyrer direktør og skærer millioner på administrationen

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Budgetchok: Kolding nedlægger 141 stillinger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger