Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
13.11.2019 kl. 09.13

Borgmester beskylder A-kasser for at overbeskytte nyuddannede

"Luddovne", nyuddannede akademikere skal straffes, hvis de ikke tager et job i Netto, mener Københavns beskæftigelsesborgmester.

Som ledig på dagpenge har man pligt til fra første dag at søge de job, man kan bestride. Men mange nyuddannede akademikere tager ikke de ledige job, der er.

Københavns beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), retter nu en kritik af A-kasserne, som hun mener holder hånden over de ledige, nyuddannede akademikere, og ikke sanktionerer så ofte, som de burde.

– Man skal ikke have været længe i systemet som arbejdsløs akademiker, før man opdager, at jobcentret ganske vist skubber på og siger, at man skal søge flere job, fordi man i jobcentret har opdaget, at man er så luddoven, at man ikke gør det. Og de ved også, at vi indberetter det til a-kassen. Men derfra sker der ingenting. Det har ingen konsekvens overhovedet, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til Berlingske.

Direktør i Danske A-kasser Verner Sand Kirk mener, at angrebene på "blødsødne" a-kasser er skudt forbi.

LÆS OGSÅ Koldingchef vender tilbage til det fynske

Han henviser til, at a-kasserne kontrolleres "nidkært" af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

– De har en hel afdeling, der fører tilsyn med, om det går rigtigt for sig. Og vi forvalter reglerne ordentligt. Alle vores tilsyn har stort set været uden anmærkninger, siger han til Berlingske. Frov@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester beskylder A-kasser for at overbeskytte nyuddannede Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger