Anders Fokdal har været konstitueret i stillingen siden juni. Foto: Aalborg Kommune
Anders Fokdal har været konstitueret i stillingen siden juni. Foto: Aalborg Kommune
12.11.2019 kl. 10.26

Ny direktør skal gå videre med Aalborgs transformation

By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg får ny direktør. Han har arbejdet i kommunen siden 2001.

Byrådet har i dag godkendt, at Anders Fokdal ansættes som direktør for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune pr. 1. december 2019. Dermed bliver han øverste chef for den forvaltning, der er drivkraften i udviklingen af kommunens de fysiske rammer.

Anders Fokdals opgave bliver ifølge arbejdsgiveren at gå videre med udviklingen af Aalborg som en attraktiv, dynamisk og bæredygtig kommune.

Anders er uddannet Cand.oecon. fra Aarhus Universitet. Han har været økonomichef i By- og Landskabsforvaltningen siden 2017 og afdelingsleder i samme forvaltning siden 2008. Før det var Anders Fokdal økonomisk konsulent i Løgstør Kommune (fra 1996 - 2001) og efterfølgende i Aalborg Kommune, hvor han blev ansat i 2001. Desuden har Anders været konstitueret direktør for By- og Landskabsforvaltningen siden juni 2019.

Gedigent kendskab

Ifølge Aalborg Kommune har Anders Fokdal gennem sit mangeårige arbejde i Aalborg vist, at han er en erfaren kommunal leder med fagligt udspring i økonomi og god indsigt i det tekniske område. Han har siddet med ved byrådets budgetprocedurer gennem en årrække og har et indgående kendskab til Aalborg Kommunes organisation, og By- og Landskabsforvaltningen i særdeleshed.

LÆS OGSÅ Ny børne- og ungeborgmester i Aarhus

Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen (S), uddyber valget af Anders Fokdal:

– Jeg glæder mig utrolig meget til det fortsatte samarbejde med Anders. Jeg er sikker på, at han – som direktør for By- og Landskabsforvaltningen – kan bidrage til at videreføre og udvikle den fantastiske transformation, som Aalborg Kommune har gennemgået de seneste årtier. Anders har et dybt engagement for fælles ledelse og har stærke personlige relationer, så det er min og ansættelsesudvalgets vurdering, at Anders med sin ledelsesstil og personlighed vil skabe motivation, trivsel og arbejdsglæde og gode resultater for Aalborg Kommune, siger rådmanden.

Anders Fokdal er 56 år, gift med Pia og har tre børn på 24, 21 og 17 år. Han bor i Nibe, hvor han er et kendt ansigt i kraft af sit mangeårige arbejde i den lokale boldklub. Når tiden tillader det, udfordrer Anders Fokdal sig selv i naturen ved Klitmøller – 'Cold Hawaii' – i National Park Thy.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny direktør skal gå videre med Aalborgs transformation Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger