Muslimske foreninger i Slagelse er kommet tættere på at få opfyldt ønsket om en muslimsk gravplads i kommunen. (Modelfoto / Mostphotos)
Muslimske foreninger i Slagelse er kommet tættere på at få opfyldt ønsket om en muslimsk gravplads i kommunen. (Modelfoto / Mostphotos)
12.11.2019 kl. 14.50

Muslimsk gravplads på vej i Slagelse

Fem muslimske foreninger i Slagelse har fået tilladelse til at etablere en gravplads i kommunen. Nu mangler de bare at finde 1.500 kvadratmeter et passende sted.

Der er ingen muslimske gravpladser i Slagelse Kommune. Men det kan der snart blive ændret på. I hvert fald har medlemmerne i Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget stemt for at lave et kommuneplantillæg, som giver mulighed for at etablere en gravplads med plads til 300 gravsteder. Det skriver TV2 Øst.

Beslutningen blev allerede taget i september, og nu er kommunens forvaltning i gang med at finde et område, hvor der kan ligge en muslimsk gravplads. 

Ansøgningen om at få tilladelse til at lave en muslimsk gravplads kommer fra fem muslimske foreninger i kommunen. Deres talsmand, Miralem Garagic, forklarer til TV2 Øst, at de har bedt om tilladelsen, fordi det i øjeblikket ikke er muligt at blive begravet efter muslimske forskrifter i kommunen. I stedet skal man til Næstved, Roskilde, Brøndby eller Odense, forklarer han.

– Det kunne jeg ikke acceptere som dansk statsborger, fordi lige pludselig har jeg ikke de samme rettigheder i den kommune, som jeg brænder for og elsker. Min familie skal have lov til at besøge mig på gravpladsen, uden at de skal køre 100 kilometer, siger han.

LÆS OGSÅ Faaborg-Midtfyn udfylder ledig direktørstilling

I andre kommuner, som for eksempel i Næstved, kan muslimer blive begravet i en separat afdeling af en eksisterende kirkegård. Det er der dog ikke plads til i Slagelse, og derfor har foreningerne og kommunen måtte finde en alternativ løsning.

Jørgen Grüner (SF), formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget, regner med, at kommunen har fundet et egnet areal og får detaljerne på plads i løbet af foråret. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Muslimsk gravplads på vej i Slagelse Felter med * skal udfyldes
 
Af: Flemming Mysling
Ingen
Den 13.11.2019 kl. 10:45

Muslimsk gravplads

svar på: Muslimsk gravplads på vej i Slagelse

I stedet for at bygge 8 etagers højhuse ved Sverigesvej ville det være et godt initiativ at tilbyde muslimerne dette område til gravplads.
1. Vi bevarer i hvert fald eet af de grønne områder i Slagelse Kommune.
2. Slagelse Kommune bliver ikke dårligere stillet økonomisk.
3. Muslimerne bliver ikke sendt langt ud på landet med deres gravplads.
Det med bevaring af et grønt område er nok meget væsentlig, da mange andre grønne områder i kommunen er ved at blive planlagt til bebyggelse!
Og vær helt sikker på, at det bliver svært at få familier til at flytte til kommunen, når de opdager, at vi faktisk ikke har grønne områder!

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger