Der bliver plads til boliger, erhverv og mange forskellige aktiviteter i Færgebyen. Illustration: Færgebyen ApS og Flæks
Der bliver plads til boliger, erhverv og mange forskellige aktiviteter i Færgebyen. Illustration: Færgebyen ApS og Flæks
11.11.2019 kl. 11.00

Færgebyen Hou får en ny maritim bydel

Odder Kommune sælger stort areal på havnen i Hou til Færgebyen ApS. Bygherren med erfaring fra Aarhus Ø skal udvikle et attraktivt bolig og erhvervsområde, der skal understøtte Hou som turistattraktion.

Odder Kommune har indgået en aftale med Færgebyen ApS om at udvikle et spændende område på havnen i Hou. Området er på cirka 15.000 kvadratmeter, og køberen får ret til at opføre 6.000 kvadratmeter boligbyggeri og 1.500 kvadratmeter erhvervsbyggeri på arealet. Handlen er betinget af, at byrådet godkender en lokalplan for hele området.

– Jeg er rigtig glad for, at der har været interesse for at bygge noget nyt og spændende på havnearealet i Hou. Projektet Færgebyen er det helt rette for Hou, fordi der bliver taget hensyn til den autentiske stemning, som er så dejlig ved Hou, og samtidig bliver der plads til at tænke helt nyt og anderledes, siger borgmester Uffe Jensen (V).

– Jeg hæfter mig også ved, at lokale aktører og borgere bliver inddraget i processen, og det, synes jeg, er nødvendigt for at få det helt rigtige projekt for Hou. Desuden tager udbudsmaterialet udgangspunkt i den helhedsplan, som Hou-borgerne aktivt har bidraget til, siger Uffe Jensen.

Enighed om Færgebyen

Det er et enigt byråd, der har valgt projektet "Færgebyen" blandt de to tilbud, der kom på havnearealet. Færgebyen blev valgt, fordi det bedst opfylder de kriterier, som Odder Kommune opstillede for området. Det handler om at understøtte et godt havne- og byliv med en mangfoldig anvendelse og en stærk arkitektur.

LÆS OGSÅ Kommunalpolitiker kalder stjernearkitekts hus for grimt

Tanken er også, at Hou Havn skal udvikles som en destination for hele Odder Kommune og for turister. Det har også været afgørende, at projektet sikrer et samspil med de eksisterende aktiviteter og virksomheder omkring havnen, herunder lystbådehavnen, Egmont Højskolen, Hou Maritime Idrætsefterskole og hele lokalsamfundet Hou.

Erfaren bygherrer

Færgebyen ApS er en del af CBH koncernen, der igennem Domis har erfaring med ejendomsudvikling fra en lang række store projekter primært i Aarhus. Selskabet er blandt andet kendt fra udviklingen af Aarhus Ø, hvor teamet har arbejdet meget med midlertidigt byliv, blandt andet i forbindelse med Ø-haven (Urban nyttehave) og Havbanen (rekreativt maritimt område).

Udviklingen af Færgebyen er et samarbejde mellem køberen og tegnestue Flæks.

– Vi er stolte af, at byrådet i Odder Kommune har valgt os og vores projekt Færgebyen. Vi glæder os til at fortælle mere om projektet og inddrage borgerne, og derfor inviterer vi til et offentlige møde, hvor hele byggeriet bliver præsenteret. Selv om vi ikke er en lokal virksomhed, så føler vi en stærk tilknytning til Odder Kommune, og vi har fulgt udvikling i Hou i mange år. Nu glæder vi os til for alvor at blive lokale og være med til at skabe de bedste rammer for et rekreativt liv i Hou, siger Nicolai Hommelhoff, der er medstifter og partner i Domis.

LÆS OGSÅ Stort vandunivers i Høje-Taastrup blev en maveplasker

Projektet bliver præsenteret for alle interesserede den 19. november på Egmont Højskolen i Hou. Samme aften vil der blive præsenteret en gruppe, som skal følge projektet og indgå i dialog og sparring med Færgebyen Aps om udviklingen. Odder Kommune koordinerer arbejdet og både interessenter og borgere er repræsenteret i gruppen. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Færgebyen Hou får en ny maritim bydel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger