Jan Nymark Thaysen vil være Venstres spidskandidat i Aalborg. (Pressefoto)
Jan Nymark Thaysen vil være Venstres spidskandidat i Aalborg. (Pressefoto)
08.11.2019 kl. 10.49

Venstre-spids melder sig på banen i Aalborg

En venstrekandidat har meldt sig på banen i kampen om at blive førsteudfordrer til Thomas Kastrup-Larsen (S) i Aalborg.

Venstre mangler en spidskandidat i Aalborg, og nu har den første bejler til posten meldt sig på banen. Det drejer sig om byrådsmedlemmet Jan Nymark Thaysen (V), der på Facebook annoncerer sit kandidatur.

– Jeg har efter mange overvejelser og mange opfordringer fra baglandet sat mit kandidatur i spil som spidskandidat for Venstre til det kommende byrådsvalg i november 2021. Det har jeg gjort, da jeg er overbevist om, at jeg kan gennemføre den politik og de politiske visioner, der skal sikre grundlaget for kernevelfærden i Aalborg Kommune i årene fremover, skriver Jan Nymark Thaysen.

Han har siddet i byrådet siden 2013. I 2017 fik han 1.583 personlige stemmer. Posten som spidskandidat for Venstre i Aalborg blev ledig, da den nuværende leder Mads Duedahl for knap en måned siden meddelte, at han går efter at blive regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Venstre i Aalborg holder opstillingsmøde den 25. november. Indtil videre er Jan Nymark Thaysen den eneste kandidat, der har meldt sig på banen.

LÆS OGSÅ V-ballade får byrådsveteran til at sige farvel og tak efter 23 år

Hvis han bliver valgt som spidskandidat, får han sin sag for i den nordjyske kommune, der siden 1925 kun har haft socialdemokratiske borgmestre. Ved det seneste valg i 2017 fik Socialdemokratiet med borgmester Thomas Kastrup-Larsen i spidsen knap halvdelen af stemmerne og sikrede sig absolut flertal i byrådet.

Jan Nymark Thaysen er 49 år gammel og arbejder som markedschef i virksomheden Orbicon A/S. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre-spids melder sig på banen i Aalborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger