Jan Nymark Thaysen vil være Venstres spidskandidat i Aalborg. (Pressefoto)
Jan Nymark Thaysen vil være Venstres spidskandidat i Aalborg. (Pressefoto)
08.11.2019 kl. 10.49

Venstre-spids melder sig på banen i Aalborg

En venstrekandidat har meldt sig på banen i kampen om at blive førsteudfordrer til Thomas Kastrup-Larsen (S) i Aalborg.

Venstre mangler en spidskandidat i Aalborg, og nu har den første bejler til posten meldt sig på banen. Det drejer sig om byrådsmedlemmet Jan Nymark Thaysen (V), der på Facebook annoncerer sit kandidatur.

– Jeg har efter mange overvejelser og mange opfordringer fra baglandet sat mit kandidatur i spil som spidskandidat for Venstre til det kommende byrådsvalg i november 2021. Det har jeg gjort, da jeg er overbevist om, at jeg kan gennemføre den politik og de politiske visioner, der skal sikre grundlaget for kernevelfærden i Aalborg Kommune i årene fremover, skriver Jan Nymark Thaysen.

Han har siddet i byrådet siden 2013. I 2017 fik han 1.583 personlige stemmer. Posten som spidskandidat for Venstre i Aalborg blev ledig, da den nuværende leder Mads Duedahl for knap en måned siden meddelte, at han går efter at blive regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Venstre i Aalborg holder opstillingsmøde den 25. november. Indtil videre er Jan Nymark Thaysen den eneste kandidat, der har meldt sig på banen.

LÆS OGSÅ Billund skal have ny borgmester

Hvis han bliver valgt som spidskandidat, får han sin sag for i den nordjyske kommune, der siden 1925 kun har haft socialdemokratiske borgmestre. Ved det seneste valg i 2017 fik Socialdemokratiet med borgmester Thomas Kastrup-Larsen i spidsen knap halvdelen af stemmerne og sikrede sig absolut flertal i byrådet.

Jan Nymark Thaysen er 49 år gammel og arbejder som markedschef i virksomheden Orbicon A/S. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre-spids melder sig på banen i Aalborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger