Kommunerne vælger nu at løse opgaven selv: Foto: Colourbox
Kommunerne vælger nu at løse opgaven selv: Foto: Colourbox
08.11.2019 kl. 14.20

Fem kommuner går sammen om affaldet

Inden der opstår akutte problemer med privat leverandør vælger fem kommuner at hjemtage indsamlingen af affald.

Usikkerhed og tvivl om afhentningen af affald får nu kommunerne Furesø, Albertslund, Ballerup, Ishøj og Vallensbæk til at danne et fælles affaldsselskab, Ressourceindsamling A/S.

Beslutningen sker efter at det private renovationsselskab Remondis tidligere på året valgte at opsige kontrakten med de fem kommuner, da den ifølge selskabet var tabsgivende. Efterfølgende blev opsigelsen trukket tilbage, men det efterlod kommunerne med en tvivl på, om selskabet på længere sigt vil håndtere opgaven tilfredsstillende.

Derfor har de fem kommuner besluttet at hjemtage indsamlingen af affald fra begyndelsen af 2020 og frem til maj 2021.

- Det handler kort og godt om at sikre forsyningssikkerheden. Det her er en god, ansvarlig og rettidig løsning på en potentiel uoverskuelig akut situation. Vi kan simpelthen ikke leve med, at en privat renovatør den ene dag opsiger kontakten, og så den næste dag trækker den samme opsigelse tilbage. Som borger skal man kunne regne med, at man får hentet sit affald, siger Ballerups borgmester Jesper Würtzen (S) i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Ny OPS-enhed mødes med kommunal skepsis allerede inden den er dannet

Borgerne kommer ikke til at mærke den store forskel, da det nye selskab har overtaget såvel lastbiler som personale. Der kommer dog en mindre takststigning, men den ville være kommet uanset hvem der samlede affaldet ind, lyder det fra Jesper Würtzen.

Ressourceindsamling A/S bliver placereret i Albertslund. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fem kommuner går sammen om affaldet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger