Vollsmose i Odense er en af landets såkaldte hårde ghettoer. (Foto: Colourbox)
Vollsmose i Odense er en af landets såkaldte hårde ghettoer. (Foto: Colourbox)
06.11.2019 kl. 10.00

Odense vil betale flyttehjælp til kriminelle for at undgå ghettostempel

Beboere i almene boliger, der er i fare for at blive en hård ghetto, kan få en kontant belønning, hvis de flytter. Det har Odense Kommune og tre boligselskaber besluttet.

15.000 kroner, 14 dages gratis husleje og flyttehjælp. Det kan personer, der er dømt for en overtrædelse af straffeloven, narkotikaloven eller våbenloven, få, hvis de er villige til at flytte fra et boligområde, som er i risikozonen for at blive en hård ghetto. Sådan lyder tilbuddet fra Odense Kommune og tre boligselskaber til beboerne i fire boligafdelinger. Det skriver Fyens.dk.

De fire boligafdelinger har brug for at ændre beboersammensætningen, så de undgår at blive stemplet som hårde ghettoer. Det vil nemlig betyde, at de kan blive tvunget til at rive boliger ned som følge af ghettoplanen.

Boligselskaberne og kommunen håber, at de kan få 10-12 dømte beboere til at flytte, inden året er omme. Det vil nemlig bringe boligområderne ud af farezonen i forhold til ghettostemplet.

Det er Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der har truffet beslutningen efter at have sikret sig opbakning i byrådet. En beslutningen som ligner et valg mellem pest eller kolera.

LÆS OGSÅ Velfærdsloven kommer inden jul

– Jeg bryder mig selvfølgelig ikke om, at vi belønner kriminelle på denne her måde. Men det handler jo om, at vi med et relativt beskedent beløb kan undgå at skulle bruge et trecifret millionbeløb på at rive en masse boliger ned i et område, hvor det ikke løser noget. Det ville jo være et kæmpe ressourcespild, siger Peter Rahbæk Juel til Fyens.dk.

To boligområder i Odense er såkaldte ghettoområder ifølge Transport- og boligministeriets definition. Ét boligområde er en såkaldt hård ghetto. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense vil betale flyttehjælp til kriminelle for at undgå ghettostempel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger