Merete Due Paarup skal ikke længere være gruppeformand for Venstre i Kolding Byråd. (Foto: Kolding Kommune)
Merete Due Paarup skal ikke længere være gruppeformand for Venstre i Kolding Byråd. (Foto: Kolding Kommune)
06.11.2019 kl. 11.51

Gruppeformand for Venstre i Kolding forlader posten

Gruppeformand for Venstres byrådsgruppe i Kolding, Merete Due Paarup, forlader sin post. Det sker uden dramatik, siger hovedpersonen.

Venstre i Kolding skal finde sig en ny gruppeformand. Det står klart, efter byrådsmedlem Merete Due Paarup har meddelt, at hun ikke vil fortsætte på posten.

Beslutningen om at forlade posten sker uden dramatik og er taget for to måneder siden, siger hun til JydskeVestkysten. Hun peger på tidsforbruget som den afgørende faktor.

– Det her er helt uden dramatik. Allerede i starten af september meddelte jeg min partiformand, at jeg ønsker at stoppe som gruppeformand. Jeg synes, jeg bruger voldsomt meget tid på det, siger hun til avisen.

Indtil der er fundet en afløser, fortsætter Merete Due Paarup på posten. Hvornår afløseren er fundet, kan formand for Venstre i Kolding Kommune, Bent Ole Johnsen, ikke svare på. Han siger, at det ikke er en hasteopgave at finde en afløser.

LÆS OGSÅ DF-profil takker af efter 19 år i kommunalpolitik

Udmeldingen om at Merete Due Paarup stopper, kommer blot få dage efter, at hun holdt en krads budgettale i byrådssalen, som ifølge JydskeVestkysten vakte opsigt blandt gruppens medlemmer. Her sagde hun, at budgettet ikke er robust, at de ikke kan love, at der ikke kommer flere besparelser, og at hun heller ikke kunne love, at der med budgettet for 2020 er kommet styr på økonomien i Kolding.

Både borgmester Jørn Pedersen (V) og lokalformanden Bent Ole Johnsen afviser, at budgettalen har haft betydning for Merete Due Paarups stop som gruppeformand.

Kolding Kommune har i budgettet for 2020 vedtaget besparelser for 80 millioner kroner stigende til 160 millioner kroner i 2023. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gruppeformand i Venstre i Kolding forlader posten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger