Børne- og ungdomsforvaltningen trækker tre fyringsvarsler tilbage efter massiv kritik fra fagforeninger. (Arkivfoto)
Børne- og ungdomsforvaltningen trækker tre fyringsvarsler tilbage efter massiv kritik fra fagforeninger. (Arkivfoto)
06.11.2019 kl. 17.10

Efter fyringsvarsel af tillidsvalgte: Nu vender København på en tallerken

Varslede fyringer af tre tillidsvalgte i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning bliver nu trukket tilbage efter voldsomme protester fra fagforeninger. Jeg kan ikke leve med indtryk af, at vi varsler på usagligt grundlag, siger administrerende direktør i forvaltningen.

Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning trækker nu fyringsvarsler af tre tillidsvalgte tilbage. Det sker efter voldsomme protester fra en række fagforeninger.

– Reaktionerne fra de faglige organisationer har selvfølgelig gjort indtryk, og derfor trækker jeg nu i bremsen og kalder varslingerne af de tre tillidsfolk tilbage. Jeg kan som øverste ansvarlig for personalet selvfølgelig ikke leve med, at der breder sig et indtryk af, at vi prøver at komme af med vores tillidsfolk på et usagligt grundlag. Det har aldrig været tilfældet, men nu trækker vi varslet og starter dialogen med de faglige organisation på det grundlag, siger administrerende direktør i børne- og ungdomsforvaltningen, Tobias Børner Stax.

Mandag meddelte forvaltningen, at de havde tænkt sig at fyre 15 medarbejdere som følge af millionbesparelser på administrationen i forvaltningen. Blandt de 15 ansatte var tre tillidsvalgte - en fællestillidsrepræsentant, en tillidsrepræsentant og en arbejdsmiljørepræsentant - fra henholdsvis DJØF og HK.

Fyringer af tillidsvalgte kan ifølge de gældende aftaler kun ske, hvis der er tale om tvingende årsager, som det hedder. Og det var der ikke tale om, udtalte både formand for DJØF Offentlig, Sara Vergo, og næstformand for HK Kommunal i hovedstaden, Karla Helle Kirkegaard i dag onsdag.

LÆS OGSÅ Den store antiautoritære revolution har ramt politikerne
FOR ABONNENTER

Sara Vergo mente, at det udfordrede den danske model og gik til tasterne på det sociale medie Twitter.

– Beskyttelsen af tillidsvalgte medarbejdere er helt centralt i den danske model, og tillidsrepræsentanten er en grundsten i det lokale samarbejde. Derfor er det stærkt bekymrende at Københavns Kommune har besluttet at afskedige en tillidsrepræsentant og en arbejdsmiljørepræsentant på grund af besparelser, skriver hun på Twitter med henvisning til de to tillidsvalgte DJØF-medlemmer, som blev varslet fyret, skrev hun.

Flere tillidsvalgte i forvaltningen havde desuden truet med at stoppe samarbejdet i HovedMED-udvalget, hvis ikke fyringsvarslerne blev trukket tilbage. Og det har forvaltningen altså valgt at gøre nu.

Børne- og ungdomsforvaltningen skal spare syv millioner i 2020, 12 millioner kroner i 2021 og fra 2022 og frem 16 millioner kroner årligt på administration. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Fra klynkevulkan til optimistisk ø
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter fyringsvarsel af tillidsvalgte: Nu vender København på en tallerken Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger