Arkivfoto
Arkivfoto
05.11.2019 kl. 10.03

Slut med lang og CO2-tung transport af københavnernes bioaffald: Nu skal det kun til Solrød

Københavns Kommune vil investere 62 millioner i et anlæg, som kan gøre københavnernes biomasse klar til behandling i Solrød. Det skal afløse den nuværende proces, hvor affaldet først bliver kørt til Glostrup og siden videre til Slagelse.

Københavns Kommune vil skære 67 procent af CO2-udledningen forbundet med transport af bioaffald. Det sker ved at investere 62 millioner kroner i et nyt anlæg på forbrændingsanlægget ARC (Amager Ressourcecenter). Det nye anlæg skal forbehandle københavnernes bioaffald, så det kan blive omdannet til biogas på Solrød Bioenergi. Det har et flertal af lokalpolitikerne i teknik- og miljøudvalget i Borgerrepræsentationen nikket ja til i går mandag.

Med den nye arbejdsgang slipper København for at køre affaldet til forbehandling i Glostrup og siden videre til Slagelse, hvor det bliver omdannet til biogas. Det skal spare 67 procent af CO2-udledningen fra selve transporten af affaldet, hvilket teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er ret begejstret for.

– Vores affaldsordninger skal gerne være så grønne som muligt, og når vi kan nøjes med at transportere vores bioaffald til Solrød, sparer vi en hel del CO2. Samtidig ligger anlægget i Solrød tæt på økologiske landbrug, som kan udnytte restproduktet som gødning, og derfor skal vi ikke bekymre os om ekstra CO2-aftryk fra den sidste transportvej. Derfor giver det god mening i fremtiden at bruge Solrød Biogas som aftager for københavnernes madrester, siger Ninna Hedeager Olsen.

København havde puslet med en alternativ løsning, som var at etablere et bioanlæg i Københavnsområdet, men problemet med det er, at restproduktet fra biogasproduktionen skulle transporteres videre til landbrug. Og de ligger sjældent tæt på København. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Skraldebiler i Esbjerg kører nu på biogas

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Slut med lang og CO2-tung transport af københavnernes bioaffald: Nu skal det kun til Solrød Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger