Gladsaxe foreslår at motorveje i tætbefolkede områder får tag på. Foto: Colourbox
Gladsaxe foreslår at motorveje i tætbefolkede områder får tag på. Foto: Colourbox
04.11.2019 kl. 09.43

Støjplaget kommune vil have loft over motorveje

Overdækket motorvej kan hjælpe støjplagede beboere, mener Gladsaxe Byråd, som har skrevet til transportministeren.

Det kunne være så grønt, smukt og fredeligt, men i stedet er det larmende og gråt. Nogenlunde sådan beskriver byrådet i Gladsaxe de motorveje, der skærer igennem kommunen. Og det vil de have gjort noget ved. Derfor har borgmester Trine Græse (S) og resten af byrådet i Gladsaxe Kommune skrevet et brev til ministeren.

De vil nemlig have ham til at gøre noget for de indbyggere, der bor i en af de mere end 8.000 støjplagede boliger i kommunen, siger borgmester Trine Græse.

– Beboerne langs vores motorveje i byområderne er nu så støjplagede, at støjværn ikke længere løser problemerne. Derfor er spørgsmålet, om vi skal gøre noget alvorligt ved det som for eksempel at overdække dem i de tættest beboede områder, som man har gjort med succes mange andre steder i Europa, eller om vi bare skal acceptere, at omegnskommunerne ender som de rene motorvejsudfletninger, siger Trine Græse.

Og løsningen har de allerede klar. 

LÆS OGSÅ Gladsaxe, Furesø og Realdania går sammen om støjdæmpning

De foreslår, at motorveje i tætbefolkede områder simpelthen får loft på. En overdækket motorvej støjer nemlig mindre, og arealerne oven på motorvejen kan man så passende indrette til grønne rekreative områder. 

Omegnskommunen Gladsaxe døjer med både motorring 3 rundt om København og motorvejen nordpå til Hillerød. Og siden 2012 er støjen ifølge kommunen steget med 30 procent.

Så nu byder Gladsaxe sig til hos ministeren. Trine Græse foreslår, at kommunen og transportministeriet kaster sig ud i et pilotprojekt, hvor en del af netop Hillerødmotorvejen bliver overdækket,

Regeringen skal udarbejde en ny infrastrukturplan i den nærmeste fremtid, og det er i den forbindelse, at lokalpolitikerne i Gladsaxe opfordrer til det støjdæmpende forsøg, ligesom de ønsker en sammenhængende plan for hovedstadsområdet. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ S-borgmester skuffet over infrastrukturplan: Den er mere sort end grøn

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Støjplaget kommune vil have loft over motorveje Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger