Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.11.2019 kl. 12.04

Investering i ledige giver millionafkast i Odense

En investering på 84,5 millioner kroner i at få Odenses ledige i job eller uddannelse har givet et afkast på 80 procent.

Odense Kommune har planlagt at investere 84,5 millioner kroner i ledige fra 2017 til 2020. Inden perioden er udløbet har projektet allerede kastet 68 millioner kroner af sig. Det skriver fyens.dk.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kalder investeringsprojekterne for en "god historie".

– Vi investerer og får flere odenseanere til at få et arbejde samtidig med, at vi tjener investeringen ind igen og faktisk tjener en del mere. Det er en ny model, vi har haft modet til at udvikle, for den kræver, at vi er mere risikovillige og låner pengene i kassen, siger borgmesteren til Fyens.dk.

Investeringerne er fordelt på 14 projekter, hvor der er realisereret gevinster for i alt 128 millioner kroner. Udgifterne til de 14 projekter beløber sig til 60 millioner kroner ifølge en orientering til det kommende økonomiudvalgsmøde i Odense. Det betyder altså, at afkastet af de investerede penge er på 68 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Koldingchef vender tilbage til det fynske

Da lokalpolitikerne i Odense søsatte initiativet, regnede de med, at det ville give et afkast på 44,4 millioner kroner. Dermed har investeringsprojekter overgået deres mål allerede inden, perioden er slut.

Pengene er som sådan ikke nogen, som byrådspolitikere rent faktisk kan trække ud og bruge på andre ting. Derimod er besparelser beregnet ud fra, hvilke udgifter kommunerne ellers ville have haft til de borgere, som er kommet i job eller uddannelse. Det betyder, at kommunen med gevinsterne kan undgå besparelser eller omprioriteringer på budgettet.

Selvom projekterne overordnet set har nået deres mål, så er der flere af projekterne, som stort set ikke har givet noget afkast. Andre projekter har endda kostet flere penge, end de kastede af sig.

Det drejer for eksempel om et projekt for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der typisk er de svageste ledige. Her har kommunen investeret 5,6 millioner kroner, men på nuværende tidspunkt har afkastet blot været 1,5 millioner kroner. Altså et samlet underskud på fire millioner kroner. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Virksomhedspraktik kan få indvandrerkvinder i arbejde: "Virkelig positivt og lidt overraskende"

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Investering i ledige giver millionafkast i Odense Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger