Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) står i spidsen for Odenses nye prioritering af velfærden. Foto: Odense Kommune
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) står i spidsen for Odenses nye prioritering af velfærden. Foto: Odense Kommune
01.11.2019 kl. 10.55

Odense nedlægger 220 stillinger

68 medarbejdere er allerede blevet prikket.
tekst Mads Brandsen

Konsekvenserne af Odense Kommunes omprioriteringer materialiserer sig nu for kommunens omkring 13.000 ansatte.

Byrådet har som led i budgettet for næste år vedtaget at spare 200 millioner kroner på administration og kultur og i stedet løfte velfærden tilsvarende.

Det betyder, at mellem 220 og 227 stillinger forsvinder i Odenses fem forvaltninger, skriver Fyens Stiftstidende fredag.

Heraf har 68 medarbejdere fået at vide, at ledelsen påtænker at afskedige dem.

LÆS OGSÅ København prioriterer klima og kernevelfærd

Hårdest går det ud over by- og kulturforvaltningen, hvor 60-62 stillinger nedlægges, mens 21 medarbejdere er afskediget. Men alle forvaltninger må holde for, og besparelserne kommer til at kunne mærkes, siger stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.

– For det første kan vi med omprioriteringen ansætte flere medarbejdere i den meget borgernære velfærd som ældrepleje og daginstitutioner. For det andet vil udbuddet af kultur og oplevelser se anderledes ud, og på det administrative område bliver vi mærkbart færre, så der vil være opgaver, vi ikke kan løse som før, siger han til Fyens Stiftstidende.

Når der ikke er afskediget ret mange medarbejdere i forhold til, hvor mange stillinger der nedlægges, skyldes det, at kommunen det seneste halve år har haft et såkaldt reflekteret ansættelsesstop. Det betyder, at man i hvert tilfælde har overvejet om en ledig stilling skulle genbesættes – og det er den altså i mange tilfælde ikke blevet. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense nedlægger 220 stillinger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger