Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.03.2019 kl. 08.30

København siger stop for udlejning af elløbehjul

Udlejning af elløbehjul og cykler på offentlige steder er blevet så stor en gene for københavnerne, at kommunen nu vil have det stoppet.
tekst Rudi Holm

Københavns Kommune er træt af elektriske løbehjul og cykler, som ulovligt udlejes fra offentlige steder. Kommunen kræver nu løbehjulene fjernet fra gadebilledet.

Løbehjulene bliver i stigende grad efterladt på veje og fortove, hvor de er til gene for fremkommeligheden og optager parkeringspladser for almindelige cykler, lyder det fra kommunen.

Tirsdag sendte teknik- og miljøforvaltningen et varsel om påbud til virksomhederne Tier og Voi, som udlejer el-løbehjul, samt til Donkey Republic, der udlejer cykler på samme vis.

De tre virksomheder har fået 10 dage til at gøre indsigelser, hvorefter de vil blive mødt med krav om at fjerne deres løbehjul og cykler. De skal også dokumentere, at der ikke længere udlejes cykler og løbehjul fra offentlige arealer gennem deres apps.

LÆS OGSÅ Kommune stævnes af utilfredse beboere

– Vi har nu i en længere periode fulgt udviklingen på området. På baggrund af vores egne tilsyn og henvendelser fra københavnerne, kan vi konstatere, at der finder udlejning sted fra kommunens arealer. Det er i strid med reglerne, hvilket vi ad flere omgange har understreget over for virksomhederne, siger enhedschef i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning Mikkel Halbye Mindegaard i en pressemeddelelse.

Hvis virksomhederne ikke fjerner deres cykler og løbehjul fra kommunens arealer, vil kommunen fjerne dem for udlejerens regning. Desuden risikerer virksomhederne at blive politianmeldt.

Både den svenske virksomhed Voi og tyske Tier afviser, at deres løbehjul bliver udlejet ulovligt fra kommunens arealer. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København siger stop for udlejning af elløbehjul Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger