Foto: KMD
Foto: KMD
06.03.2019 kl. 12.30

Kommuner gidsler i strid mellem KMD og ATP

KMD truer kommuner med at lukke for system, der står for udbetalinger af folke- og førtidspensioner til landets borgere.
tekst Rudi Holm

Landets kommuner er på vej mod at blive gidsler i en konflikt, der i øjeblikket verserer mellem pensionsselskabet ATP og it-leverandøren KMD. En konflikt, der i den seneste tid er blevet væsentligt optrappet. Konflikten handler om forsinkede, fejlbehæftede it-systemer samt erstatningskrav på trecifrede millionbeløb.

Foreløbig har tvisten kostet KMD 100 millioner kroner i et forlig med kommunerne, men derudover er der en igangværende voldgiftssag mellem parterne, hvor ATP har rejst krav mod it-virksomheden på mindst 880 millioner kroner.

Sagen, hvori der blev indgået forlig, handler om voldsomt forsinkede systemer, der blokerer for nye monopolbrydende systemer. Forsinkelserne har været gyldne for KMD, fordi det har hindret ATP i at få billigere og mere effektive systemer. I stedet har ATP været tvunget til at kaste millioner efter millioner efter ældre og dyrere systemer fra KMD.

Skriv hvad du søger