Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.03.2019 kl. 09.00

København vil presse bandemedlemmer på kontanthjælp

Ny specialenhed i Københavns Kommune får til opgave at aktivere rocker- og bandemedlemmer på kontanthjælp.
tekst Rudi Holm

Københavns Kommune vil nu lægge et hårdt pres på københavnske bandemedlemmer, som måned efter måned hæver kontanthjælp. Det sker ved at nedsætte en specialenhed bestående af fire medarbejdere, hvis eneste opgave bliver at aktivere borgere med tilknytning til bandemiljøet, skriver Berlingske Tidende.

De fire personer skal ifølge et stillingsopslag "arbejde med konsekvent nultolerance over for borgere med banderelationer på offentlige ydelser" og sikre, at "borgere med rocker- og banderelationer aktiveres maksimalt inden for beskæftigelseslovens rammer".

Ifølge beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) skal specialenheden "få borgere med banderelationer i sving med noget nyttigt arbejde i så mange timer som muligt".

– Vi skal væk fra det mere bløde, hvor borgere med bandetilknytning måske har siddet på et kursus i CV-skrivning. I stedet skal de reelt bidrage til samfundet, siger hun til Berlingske.

LÆS OGSÅ Færre tilflyttere søger kontanthjælp i Guldborgsund

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune vurderer ifølge avisen, at et sted mellem 130 og 150 københavnere med tilknytning til bande- eller rockermiljøet modtager kontanthjælp. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København vil presse bandemedlemmer på kontanthjælp Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger