Morten Sten Andersen er ny økonomichef i sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune. (Foto: Københavns Kommune)
Morten Sten Andersen er ny økonomichef i sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune. (Foto: Københavns Kommune)
29.03.2019 kl. 11.13

København henter økonomichef på Slotsholmen

Morten Sten Andersen fra Økonomi- og indenrigsministeriet skal være økonomichef i Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning.

Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning henter sin nye økonomichef et stenkast fra rådhuset. Den nye chef hedder nemlig Morten Sten Andersen og kommer fra en lignende stiling i Økonomi- og indenrigsministeret på Slotsholmen i København. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

På rådhuset i København skal han styre økonomien for en forvaltning med omkring 10.000 ansatte og et budget på mere end seks milliarder kroner.

Forvaltningens direktør Lars Gregersen mener, at de har fået ansat den rette mand til opgaven.

– Med ansættelsen af Morten Sten Andersen har vi hentet den helt rette til at stå i spidsen for opgaverne på økonomiområdet i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Med sin erfaring fra blandt andet forskellige ministerier har Morten rigtig gode styringsmæssige, analytiske og strategiske kompetencer og samtidig en god politisk forståelse, siger Lars Gregersen, der er direktør i sundheds- og omsorgsforvaltningen.

LÆS OGSÅ Silkeborg siger farvel til sundheds- og omsorgschef

De forskellige ministerier, som 41-årige Morten Sten Andersen har arbejdet i, er ud over Økonomi- og indenrigsministeriet både Forsvarsministeriet og Finansministeriet, hvor han har arbejdet med koncernøkonomi. Han er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet. Her har han også efterfølgende lavet en ph.d.

Den nye økonomichef glæder sig til at prøve kræfter med den kommunale verden.

– Jeg ser frem til at blive en del af en af Danmarks største kommunale forvaltninger, der leverer en række kerneydelser på velfærdsområdet. At være med til at præge, udvikle og skabe nye rammer i sundheds- og omsorgsforvaltningen bliver således meget spændende, siger Morten Sten Andersen.

Han bor på Amager med sin kæreste og deres tre børn. Jobbet i København overtager han efter Søren Winther Rasmussen, der i februar skiftede til et job i Albertslund Kommune.

LÆS OGSÅ Thisted får ny social og sundhedsdirektør

Morten Sten Andersen tiltræder den 1. maj. jki@kl.dk

Emneord
Sundhed, Navne, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København henter økonomichef på Slotsholmen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger