Elfærgen Ellen. (Foto: Ærø Kommune)
Elfærgen Ellen. (Foto: Ærø Kommune)
28.03.2019 kl. 15.35

Læk af fortrolige oplysninger fra byråd koster 10.000 kroner i bøde

En lækagesag fra Ærø Kommune er nu opklaret. Den skyldige er idømt bøde på 10.000 kroner.

Det koster en unavngiven person 10.000 kroner i bøde at have lækket fortrolige oplysninger fra et lukket punkt på dagsordenen til et kommunalbestyrelsesmøde i Ærø Kommune. Det oplyser Ærø Kommune i en pressemeddelelse, hvor borgmester Ole Wej Petersen (S) siger, at han er tilfreds med, at sagen nu er opklaret.

– Vi tager brud på tavshedspligten meget alvorligt. Det er vigtigt, at bevare fortroligheden og tilliden til, at alle parter tager sin tavshedspligt alvorligt. Udfaldet af denne sag sætter en klar præcedens, og betyder forhåbentligt, at vi undgår en lignende situation i fremtiden, siger Ole Wej Petersen.

Sagen stammer tilbage fra august 2018, hvor det lokale medie Fyns Amts Avis på baggrund af de lækkede oplysninger kunne fortælle, at Søby Værfts ekstraarbejde på el-færgen Ellen ville koste kommunen 8,4 millioner kroner.

Oplysningerne stammede fra et lukket punkt på byrådets dagsorden og indeholdt oplysninger om, at kommunen lå i forhandlinger med værftet om størrelsen af ekstraregningen.

LÆS OGSÅ Økommune tættere på ny færge

Byrådsmødet foregik den 28. august 2018, men allerede den 24. august 2018 fandt kommunen og borgmester Ole Wej Petersen ud af, at oplysningerne var blevet videregivet og endt hos Fyns Amts Avis. 

Kommunen politianmeldte derefter lækket, og igår onsdag godt et halv år efter lækket, har Fyns Politi fundet frem til synderen.

Ifølge Fyns Amts Avis forklarer Ole Wej Petersen i dag, at lækket er foregået på den måde, at en person har taget oplysninger ud af det kommunale system for derefter at have videregivet dem til en anden person, der så har givet dem videre til avisen.

Vedkommende har accepteret bøden på 10.000 kroner for brud på tavshedspligten. Ole Wej Petersen siger desuden til Fyns Amts Avis, at politiet ikke vil offentliggøre navnet på den person, der lækkede oplysningerne, og at han ikke regner med at foretage sig mere i sagen.

LÆS OGSÅ Byråd vil købe hurtigfærge

Elfærgen skulle efter planen have været i drift mellem Søby på Ærø og Fynshav på Als i Sønderborg Kommune fra slutningen af april i år. Det er dog blevet udskudt en smule, så den første tur med passagerer bliver nu forventeligt i midten af juni måned. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Læk af fortrolige oplysninger fra byråd koster 10.000 kroner i bøde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger