Dragør Havn. Foto: Colourbox
Dragør Havn. Foto: Colourbox
28.03.2019 kl. 12.56

Kommune vil lave strategi for hjemsendelse af flygtninge

Dragør Kommune vil lave en hjemsendelsesstrategi for kommunens flygtninge.

Endnu en kommune i rækken barsler med at vedtage en hjemsendelsespolitik. Efter både Københavns Kommune og Greve Kommune har sat penge af til at hjælpe flygtninge og indvandrere med at rejse hjem til deres hjemland, er også Dragør Kommune klar med planer i den retning. Det skriver loaklavisen minby.dk.

Dragør Kommune skal igang med at udarbejde en hjemsendelsespolitik for flygtningen. Hvad den præcis kommer til at indeholde, er i sagens natur ikke på plads endnu, men hvis det står til Dansk Folkepartis Anne Funk, der står bag forslaget, skal kommunale medarbejdere fra tid til anden minde kommunens flygtninge om, at de kan rejse hjem med offentlig støtte.

Idéen om en hjemsendelsespolitik stammer helt tilbage fra konstitueringen efter valget i 2017. Der blev flertallet enige om, at kommunen skal arbejde for at få flygtninge til at rejse hjem, og i dette års budget er der regnet med en besparelse som følge af indsatsen.

Forslaget er endnu ikke vedtaget, men har været på dagsordenen i social- og sundhedsudvalget, hvor det fik flertal. Lokallisten, der var eneste modstander, krævede dog sagen til debat i byrådet, der mødes i aften torsdag. De fire partier, der stemte for planerne i udvalget, kan mønstre et klart flertal på 11 ud af 15 byrådsmedlemmer.

LÆS OGSÅ Sådan fordeles 600 flygtninge næste år

Ifølge Anne Funk skal Dragør skele til Greve Kommune, der siden oktober 2018 har haft en hjemsendelsespolitik

– Fremover skal flygtninge og indvandrere i Greve have en snak med kommunen om, hvordan de på et tidspunkt kan vende tilbage til deres hjemland. Derfor vil vi gerne have en politik med inspiration i det arbejde, man har lavet i Greve. Og naturligvis tilpasset Dragør, siger Anne Funk til minby.dk.

Dragør Kommune har siden 2015 modtaget i alt 118 flygtninge og familiesammenførte. Der er godt 14.000 indbyggere i kommunen. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune vil lave strategi for hjemsendelse af flygtninge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger