Kasper Sønderdahl er ny direktør i Østjyllands Brandvæsen. Pressefoto
Kasper Sønderdahl er ny direktør i Østjyllands Brandvæsen. Pressefoto
27.03.2019 kl. 13.02

Efter direktørfyring: Ny topchef skal genskabe tillid i kommunalt beredskab

Østjyllands Brandvæsen får ny direktør. Den nye direktør skal genskabe tilliden mellem ansatte og ledelse.

Det bliver den 42-årige Kasper Sønderdahl, der skal stå i spidsen for beredskabet i Aarhus, Odder, Skanderborg og Samsø Kommuner.

Det meddeler Østjyllands Brandvæsen, som de fire kommuners beredskab hedder, i en pressemeddelelse.

Kasper Sønderdahl kommer fra en stilling som direktør for Beredskab & Sikkerhed, der er Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs Kommuners beredskab.

Bestyrelsesformand for Østjyllands Brandvæsen, Bünyamin Simsek (V), priser Sønderdahl evner som leder:

LÆS OGSÅ Frederiksberg-direktør bliver ny topchef i Sorø

– Med Kasper Sønderdahl får Østjyllands Brandvæsen en virkelig dygtig direktør, der både har en imponerende erfaring med beredskab og forandringsledelse. Kasper Sønderdahl har stået i spidsen for at lægge beredskaber sammen på en måde, hvor medarbejderne var med i processen og følte, at de blev taget alvorligt, samtidig med, at han har skabt en effektiv organisation. Så jeg er meget glad for, at Kasper Sønderdahl har villet påtage sig opgaven, siger Bünyamin Simsek, der også er rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune.

Før Kasper Sønderdahl kom til beredskabet i nabokommunen, arbejdede han med arbejdsmiljø og sikkerhed i blandt andet Vestas og Muskelsvindfonden. I sidstnævnte stod han for den operative ledelse af sikkerheden under de mange koncerter og arrangementer, som Muskelsvindfonden arrangerer.

Skal genskabe tillid

Stillingen som direktør i Østjyllands Brandvæsen blev ledig tidligere på året, da den tidligere direktør Lars Hviid fratrådte efter uro i beredskabet. Der var blandt andet kraftig kritik fra de ansatte af ledelsens håndtering af arbejdsmiljøet.

Derfor glæder det også bestyrelsesmedlem Uffe Jensen (V), borgmester i Odder Kommune, at det er netop Kasper Sønderdahl, der tager styringen.

LÆS OGSÅ Hedensted finder direktør for nyt område i Skanderborg

– Vi har et behov for at skabe orden i økonomien og tillid blandt medarbejderne. Det er jeg helt tryg ved, at Kasper Sønderdahl kan levere. Som leder i Beredskab & Sikkerhed har Kasper Sønderdahl også bevist, at han er i stand til at skabe tryghed omkring beredskabet i et meget stort geografisk område, hvor der både er store byområder og mere tyndt befolkede områder, der skal skullet deles om ressourcerne, siger Uffe Jensen.

Samme behov håber tillidmand Søren Nitschke bliver opfyldt med den nye direktør.

– Jeg er rigtig glad for, at vi i ansættelsesudvalget var enige om at pege på Kasper Sønderdahl. Jeg har en stærk forventning om, at vi får en meget kommunikerende direktør, som er aktivt deltagende i vores hverdag og som kan bidrage til at skabe gennemsigtighed i ledelsen. Vi har et stort behov for at få skabt tillid i vores organisation, og det er jeg sikker på, at vi kan sammen med ham, siger Søren Nitschke, der er tillidsmand for FOAs ansatte i beredskabet.

Kasper Sønderdahl har arbejdet som redder og brandmand og har taget en cand.merc.jur fra Handelshøjskolen i Aarhus. Siden har han videreuddannet sig og er i øjeblikket ved at færdiggøre en Master of Public Governance på Aalborg Universitet. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Læsøs kommunaldirektør siger op efter sag om overnatning i ulovligt skur
Emneord
Navne, Beredskab, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter direktørfyring: Ny topchef skal genskabe tillid i kommunalt beredskab Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger