Pressefoto
Pressefoto
27.03.2019 kl. 14.18

Forsyningsselskab fyrer direktør og lader udbud gå om - igen

Sønderborg Forsyning smider direktør på porten efter udbudsfejl, der betyder, at renovationsudbud skal gå om for anden gang.

Det kommunale forsyningsselskab i Sønderborg skal have ny direktør. Det sker efter to omgange udbudsrod omkring hjemtagningen af affaldsindsamlingen. Det skriver Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

I januar i år meddelte bestyrelsen i Sønderborg Forsyning, at deres eget kontroludbud indeholdt en alvorlig regnefejl, og at udbuddet derfor måtte gå om.

Og nu skal udbuddet gå om igen, fordi en budgiver, som ikke levede op til krav i udbuddet, alligevel blev valgt som leverandør.

Det omfattende rod koster samtidig direktør Lars Riemann jobbet.

LÆS OGSÅ Udskældt forsyningsselskab fyrer direktøren

Det seneste forsøg på at sende affaldsindsamlingen i udbud indeholdt et krav om at skraldebilerne skulle have såkaldt el-hejs på skraldebilerne. El-hejs er den mekanisme, der løfter skraldespande og -vogne op til tømning i skraldebilen. Det vindende bud fra RenoNorden levede dog ikke op til det krav, men blev alligevel valgt som vinder af Sønderborg Forsynings rådgiver, COWI.

– Det er en rigtigt ærgerlig situation, som vi fra bestyrelsens side beklager meget. Vi har opstillet nogle klare krav til udbuddet, som ikke er blevet indfriet. Derfor er vi enige med COWI om, at udbuddet må annulleres og gå om igen. Det er vi selvsagt meget kede af, og vi vil fra bestyrelsens side gøre, hvad der står i vores magt for at rette op på problemerne, forklarer byrådsmedlem Tom Hartvig Nielsen (S), der er udpeget som bestyrelsesformand for forsyningsselskabet af kommunalbestyrelsen i Sønderborg Kommune.

COWI har ifølge pressemeddelelsen beklaget fejlen, og Sønderborg Forsyning vil nu indgå i en drøftelse med COWI om deres rådgiveransvar.

Brug for nye kræfter

Efter det fejlsslagne udbud har bestyrelsen mistet tilliden til ledelsen i Sønderborg Forsyning. Derfor er samarbejdet med direktør Lars Riemann opsagt, for at få plads til nye kræfter på posten, lyder det fra næstformanden i Sønderborg Forsyning, Peter Hansen.

LÆS OGSÅ Tidligere toppolitiker skal stå i spidsen for grøn milliardsatsning

– Lars Riemann har de sidste ti år ydet en fornem indsats for Sønderborg Forsyning og blandt andet gjort et stort stykke arbejde med at integrere forsyningen i Project Zero, målene om en bæredygtig drift af kommunen samt med vindmølleprojektet Lillebælt Syd, siger Peter Hansen og fortsætter:

– Det skal han have stor kredit for, men vi må fra bestyrelsens side erkende, at der er behov for en ny start med nye kræfter. Bestyrelsen har derfor besluttet at opsige samarbejdet med Lars Riemann, siger Peter Hansen (V), der også er byrådsmedlem i Sønderborg Kommune.

Indtil der er fundet en afløser for Lars Riemann, skal Kjeld Kückelhahn være midlertidig direktør. Han skal starte med at få udbuddet gennemført. jki@kl.dk

Emneord
Forsyning, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forsyningsselskab fyrer direktør og lader udbud gå om - igen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger