Sidste år havde Ringkøbing-Skjern også besøg af et hold medicinstuderende. En af dem valgte at lægge sin praktik i kommunen. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Sidste år havde Ringkøbing-Skjern også besøg af et hold medicinstuderende. En af dem valgte at lægge sin praktik i kommunen. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
27.03.2019 kl. 10.11

Cafe latte, fede surfspots og innovative skoler: Charmeoffensiv skal lokke praktiserende læger til

Ringkøbing-Skjern Kommune indleder charmeoffensiv for at lokke nye praktiserende læger til kommunen. Skal udrydde myter og manglende kendskab til egnen.

Ringkøbing-Skjern mangler praktiserende læger. Derfor har social- og sundhedsudvalget i kommunen besluttet sig for at invitere et hold medicinstuderende fra Aarhus Universitet på et kort praktikophold i kommunen.

I løbet af april måned bliver de måske kommende praktiserende læger udsat for alskens behageligheder i den vestjyske kommune. 

Ifølge en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune skal de unge lægestuderende introduceres til både "natur og mennesker, muligheder og herligheder i det daglige arbejde på lægehuse i hele kommunen – og i fritiden".

– Vi har en formodning om, at når det hidtil har været svært at tiltrække unge læger til vores område, så skyldes det manglende kendskab til egnen, siger formand for social- og sundhedsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Lennart Qvist (V).

LÆS OGSÅ Gladsaxe printer visirer til hjemmeplejen

Derfor skal besøget aflive nogle af de myter, som vestjyderne tror, lever i østjydernes bevidsthed. For eksempel at man ikke kan få både en fin karriere og på samme tid et fedt familie- og fritidsliv.

– Jeg tror ikke, at de unge medicinstuderende ved, at vi har både kultur- og caféliv – og natur i verdensklasse, eller at vi har nogle af Nordens bedste surfspots og nogle af landets mest innovative skoler, levende lokalsamfund, et altfavnende foreningsliv og tid til hinanden. Det er sådan nogle ting, vi gerne vil vise dem ved selvsyn, forklarer Lennart Qvist.

Hospice og hotdogs

Ti medicinstuderende har sagt ja til tilbuddet om tre ugers praktik i det vestjyske. De skal se otte forskellige lægehuse i alle hjørner af kommunen, ligesom de skal på besøg på et hospice i Hvide Sande.

Sidste gang, kommunen inviterede medicinstuderende på besøg, lykkedes det at overbevise en af de unge om at vende tilbage.

LÆS OGSÅ Kommunerne kan nu låne regionernes ansatte – og omvendt

Derfor gentager Ringkøbing-Skjern nu succesen og håber at lykkes med at lokke flere unge læger til kommunen.

Men det hele skal ikke bare handle om lægehuse og arbejde. Gæsterne skal også opleve alt, hvad kommunen har at byde på, når de ikke arbejder.

Så de ti praktikanter skal cykle langs Skjern Å, ro i kajak på Ringkøbing Fjord, løbe en tur i Ringkøbing og køre på segway langs vesterhavskysten. Undervejs på turene får de også mulighed for at spise lokalt landede fisk og gourmet-hotdogs, fortæller bosætningskoordinater Dorthe Frydendahl.

– Ja, vi forkæler dem. Og med god grund. Det her handler både om at sørge for, at vi har læger nok i kommunen – og om bosætning. Hvis vi kan få overbevist bare en enkelt eller helst et par stykker om, at der er gode muligheder for at leve et godt liv som praktiserende læge i Ringkøbing-Skjern Kommune, har vi både skaffet lægedækning til nogle af de borgere, der ellers ville stå uden, og forhåbentlig også fået nye tilflyttere, siger Dorthe Frydendahl. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Brønderslev skal holde smittede demente i isolation

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Cafe latte, fede surfspots og innovative skoler: Charmeoffensiv skal lokke praktiserende læger til Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger