Foto: Greve Kommune
Foto: Greve Kommune
25.03.2019 kl. 10.40

Skole i Greve brændt ned til grunden

Beredskab Øst arbejdede hele natten på at bekæmpe flammerne i den nedlagte Tjørnelyskolen, men det lykkedes ikke at redde bygningerne.
tekst Tom Ekeroth

Tjørnelyskolen i Greve var mandag morgen brændt helt ned. Det oplyser vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi Henrik Olesen.

– Den er helt brændt ned. Vi er i gang med undersøgelserne nu, og vi vil først få svar i løbet af ugen på, hvad der er sket, siger han til DR.

Politiet modtog en anmeldelse om hærværk på den nedlagte skole søndag eftermiddag. Her kunne politiet tilbageholde syv unge drenge. Mens politiet var der, udbrød der pludselig brand i skolen, og politiet tilkaldte derefter brandvæsnet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Syv drenge løsladt

Politiet kunne mandag morgen ikke sige, hvorvidt det formoder, at branden skulle være påsat. De syv drenge er alle blevet afhørt og løsladt igen. Politiet vil ikke kommentere, hvad der blev oplyst under afhøringerne.

LÆS OGSÅ Nu kan du afbryde selvisolation tidligere: Det lover godt for arbejdspladserne

De meterhøje flammer fra skolen fik en sky af sort røg til at brede sig fra de gamle bygninger på Lillevangsvej 48 i Greve, og det fik politiet til at bede borgere i nærheden om at søge indenfor. Samtidig blev flere af rækkehusene tættest på skolen evakueret.

Politiet vil nu sammen med brandtekniske myndigheder undersøge, hvad der var årsag til branden. Ifølge vagtchefen er der tale om en bygning, der stod til nedrivning. Inden Tjørnelyskolen for over et år siden lukkede, rummede den cirka 350 elever.

Brugt som hyggested

– Selv om bygningen ikke længere bliver anvendt til undervisning, har der fra tid til anden været personer på grunden, der er blevet brugt som hyggested. Det er for tidligt at begynde at gisne, hvorfor der er opstået brand, men det er en nedlagt skole, hvor der har været lavet en del hærværk gennem længere tid, og hvor forskellige mennesker har færdedes, sagde vagtchef Thomas Jørgensen søndag til DR. tek@kl.dk 

Emneord
Beredskab, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skole i Greve brændt ned til grunden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger