Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.03.2019 kl. 11.00

Står foran massiv lægemangel: Bygger tre nye lægehuse

København planlægger at bygge tre nye lægehuse for at modstå en truende lægemangel i almen praksis.

Om blot fire år vil Københavns Kommune mangle 72 praktiserende læger. Derfor vil kommunen nu bygge tre nye lægehuse med plads til 15 praktiserende læger.

Manglen på praktiserende læger skyldes både befolkningsvæksten i hovedstadskommunen, og at flere læger nærmer sig pensionsalderen. Det skriver Sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

– København vokser, og sammen med lægemanglen betyder det, at flere københavnere i dag ikke har en læge tæt på hjemmet. Men det er vigtigt, at alle i København har mulighed for at få en fast praktiserende læge tæt på hjemmet, uanset hvor de bor i byen. Derfor skal vi hurtigst muligt have oprettet flere lægehuse i København – og det her er første, nødvendige skridt, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Offentliggørelsen af planerne om de tre nye lægehuse kommer efter, at der i efteråret 2018 var så stor mangel på læger i København, at ingen læger i kommunen tog imod nye patienter. Som en midlertidig løsning på det problem oprettede Region Hovedstaden derfor lægeklinikker på to sygehuse i området.

LÆS OGSÅ Aftale udmønter 600 millioner til psykiatrien

De tre nye lægehuse skal finansieres delvist fra den statslige "Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse", som kommunen har ansøgt om 21,6 millioner kroner. Dertil kommer 7,2 millioner kroner, som kommunen selv vil skyde i byggeriet. 

De tre lægehuse skal ligge på Bispebjerg, på Nørrebro og på Sluseholmen, som er et nybygget kvarter i det gamle havneområde i den sydlige del af København.

Placeringen af lægehusene i de to mindre godt bemidlede kvarterer Nørrebro og Bispebjerg er ikke tilfældig, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF).

– Det er helt afgørende for mig, at vi kan sikre alle københavnere samme mulighed for at leve et sundt og langt liv. Lægemanglen rammer sårbare københavnere hårdest, og derfor er jeg optaget af, at nogle af de nye lægehuse kommer til at ligge i udsatte områder som Bispebjerg og Nørrebro, hvor behovet er størst, siger Sisse Marie Welling.

LÆS OGSÅ Et skridt mod ensartede sundhedstilbud
FOR ABONNENTER

Svaret på ansøgningen om puljemidlerne forventes at komme i april måned. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Står foran massiv lægemangel: Bygger tre nye lægehuse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger