Modelfoto (Foto: Colourbox)
Modelfoto (Foto: Colourbox)
22.03.2019 kl. 10.24

Kommune idømt millionerstatning

Greve Kommune skal betale en erstatning på ni millioner kroner til el-firma. Erstatning fordoblet fra byret til landsret.

Greve Kommune skal betale i alt ni millioner kroner i erstatning og procesrenter til elektrikerfirma. Det står klart, efter Landsretten har fordoblet erstatningen, som elektrikerfirmaet i 2017 vandt i byretten.

Dengang blev Greve Kommune dømt til at betale en erstatning på 4,5 millioner kroner til firmaet, der hedder Installatøren A/S. Greve Kommune valgte efter rådgivning fra kommunens advokat at anke dommen i byretten. 

Men også Landsretten gik Greve Kommune imod. Samtidig valgte Landsretten at fordoble erstatningen til Installatøren A/S, så regningen til Greve Kommune nu lyder på i alt ni millioner kroner. Dertil kommer sagsomkostninger.

Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), er ærgerlig over dommen.

LÆS OGSÅ Kommune vil smække kassen i, idømme bod og måske rive kontrakten i stykker: Grundløst og urimeligt, lyder svaret fra Intervare

– Dette er enden på en gammel sag, som gennem årene har fyldt meget, især økonomisk. Alt dette skete, før jeg blev borgmester, og jeg er derfor meget ærgerlig over, at fortidens synder skal belaste det nuværende byråd, men nu må kommunen bare betale, siger Pernille Beckmann i en pressemeddelelse.

Sagen stammer helt tilbage fra 2012, hvor det lokale Plejecenter Langagergaard skulle bygges. Her fik Installatøren A/S opgaven med at lave el-arbejdet. Senere blev firmaet dog droppet til fordel for et andet installatør-firma. 

Installatøren A/S anlagde efterfølgende sag mod Greve Kommune for at få dem tll at betale en regning. Det er den sag, som Landsretten nu har afgjort endegyldigt til fordel for Installatøren A/S. jki@kl.dk

Emneord
Udbud, Indkøb, Anlæg, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune idømt millionerstatning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger